ŞOK Marketler, Kadın Kooperatifleriyle İş Birliği Yapıyor

ŞOK Marketler, kadınların ekonomiye katılımını artırmayı hedefleyen “Şok’ta Ben de Varım” projesini genişletme kararı aldı.

Şirketin açıklamasına göre; Türkiye genelindeki kadın kooperatiflerinin özellikle deprem bölgelerinde ürettiği el emeği ürünler, belirlenmiş ŞOK mağazalarında tüketicilerle buluşturuldu.

2019 yılında ŞOK Marketler tarafından başlatılan “Ben de Varım” projesi, kadın girişimcileri destekleme amacı taşıyordu. İlk aşamada ev kadınlarının ürettiği bez çantalar satın alınarak ŞOK mağazalarında tüketicilerle buluşturulmuştu. Bu yıl ise yeni kooperatif iş birlikleriyle projenin kapsamı genişleyerek devam ediyor.

Hatay, Adana ve Ankara’daki kadın kooperatiflerince üretilen zeytin ve zeytinyağından, coğrafi işaretli ürünlere; tarhana ve sebze kurusundan el işi tülbentlere kadar pek çok farklı kategoride ürün, ŞOK mağazalarının raflarında tüketicilerle buluşturuldu.

ŞOK, Kadın İstihdamına Katkı Sağlamak için Çalışıyor

ŞOK Marketler, ilerleyen dönemlerde iş birliği yapılan kooperatif sayısının ve ürün çeşitliliğinin daha da artırılmasını, satışların devamlılığının sağlanarak kadınların ekonomik açıdan güçlendirilmesini amaçlıyor.

ŞOK Marketler Üst Yöneticisi (CEO) Uğur Demirel, kadınların üretim ve istihdama katılmasının toplumsal refah için öneminin farkında olduklarını aktardı.

Fırsat eşitliğine yönelik çalışmalarından bahseden ve çalışanlarının yarısından fazlasının kadın olmasından duydukları gururu dile getiren Demirel, “2019’da kadınlar tarafından üretilen bez çantaları kar amacı gütmeden mağazalarımızda satışa sunarak ‘Ben de Varım’ projemizi başlatmıştık. Bugün projemizin kapsamını daha da genişleterek yolumuza devam ediyoruz. Çeşitli kadın kooperatifleri ile işbirliği yapıp ürünlerini satın alarak kadınların hane ekonomilerine katkıda bulunurken, yerel istihdamı da desteklemek istiyoruz. Ürün aldığımız kooperatifler aracılığıyla deprem bölgesinin ekonomik olarak yeniden güçlenmesi için de desteğimizi var gücümüzle sürdürüyoruz.” dedi.

Demirel, başlangıçta ürünleri yaklaşık 100 mağazada satışa sunduklarını ve şu anki hedeflerinin mağaza sayısını artırmak olduğunu belirtti. Ayrıca projeyi kadın kooperatiflerine sürekli gelir sağlayacak bir model haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.