Schneider Electric ve SUEZ’den Dijital Dönüşümlü İş Birliği

Schneider Electric ve SUEZ, enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde iş birliği yapıyor, karbon etkisinin kontrolü için dijital çözümleri hızlandırıyor.

Dünya nüfusunun üçte ikisi, 2025 yılına kadar su sıkıntısı yaşayan bölgelerde yaşayacağı tahmin ediliyor. Schneider Electric ve SUEZ, su kıtlığının neden olduğu zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olmayı amaçlayarak daha iyi performans gösteren ve daha dayanıklı su döngüsü altyapıları kuruyor.

Yapılan anlaşma çerçevesinde Schneider Electric, SUEZ’in dijital AQUADVANCED® ürün yelpazesini kendi su döngüsü yönetim yazılımı olan EcoStruxure™ Water Advisor’a entegre edecek. Dünya genelinde kamu ve özel su yönetimi şirketleri tarafından 10 yıldan fazla süredir kullanılan AQUADVANCED®, şu anda 1.500’den fazla şebeke ve tesisi kapsıyor.

Bu iş birliğinin küresel önemine dikkat çeken SUEZ Dijital Çözümler Kıdemli Başkan Yardımcısı Patricia Villoslada şunları belirtti:

Patricia Villoslada

“AQUADVANCED® platformu, su ve atık su şebekelerinin altyapılarını ve hizmetlerini tüm yaşam döngüsü boyunca gerçek zamanlı olarak yönetmeyi mümkün kılarak müşterilerimize değer sunan öncü bir platformdur. SUEZ’in benzersiz bilgi birikimi ve lider dijital çözümleri ile Schneider Electric’in küresel entegrasyonunun bir araya gelmesiyle bu değeri daha da ileri taşıyacağımıza inanıyoruz. Bu iş birliği, AQUADVANCED®’in küresel çapta daha yaygınlaşmasını ve pazarda hızla kendine yer bulmasını sağlayacaktır.”

Şebeke ve tesis operatörlerine su kaynakları yönetim ekiplerine destek sunan EcoStruxure™ Water Advisor ve AQUADVANCED® kombinasyonu, sektörde bir ilk olarak öne çıkıyor. Bu yenilikçi ürün, yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileriyle donatılmış olup binlerce veri noktasını gerçek zamanlı olarak entegre ederek su döngüsünün tüm aşamalarında su arıtma altyapısını izlemeyi ve proaktif yönetmeyi mümkün kılıyor.

Bu sayede sızıntıları ve kirliliği tespit etmek, sel ve kuraklık gibi aşırı iklim olaylarının etkisini kontrol etmek, kaynakları en iyi maliyetle güvence altına almak, mevzuata uygunluk ve çevre standartlarını karşılamak için su ve atık su arıtımını optimize etmek daha kolay hale gelmekte.

Schneider Electric ve SUEZ’in yeni hizmet paketi, enerji kullanımını %30’a kadar azaltabilirken, gelir getirmeyen suyu %15 azaltabilir ve deşarj edilen atık su hacmini %50 azaltabilir. Ayrıca işletme maliyetlerinde %25’e varan azalma sağlarken, dijital ikiz çözümü toplam sahip olma maliyetinde %20’ye varan tasarruf potansiyeline sahiptir.