Sabancı Holding, CDP’nin Küresel Liderler Listesine Girdi

Sabancı Holding, 2023 Global A Listesi’nde İklim Değişikliği kategorisinde yer alarak önemli bir başarı elde etti.

Şirketin açıklamasına göre; 2023 yılında CDP İklim Değişikliği Programı’na raporlama yapan 11 Sabancı Topluluğu şirketinden 9’u, A veya A- notu alarak liderlik seviyesine yükseldi. Bu sayede CDP’ye raporlama yapan ve liderlik seviyesinde olan Sabancı Topluluğu şirketleri geçen yıla göre 3 kat artış gösterdi.

Sabancı Holding, Türkiye’den bu listede yer alan tek yatırım holdingi oldu ve su güvenliği raporlamasında notunu A-‘ye yükseltti. Sabancı Holding’in yanı sıra, 9 şirket arasında 4 Sabancı Topluluğu şirketi daha CDP tarafından 2023 yılında A notuyla değerlendirilerek küresel liderler arasına girdi.

Brisa, iklim değişikliği ve su güvenliği alanlarında Global A listesinde yer aldı. CarrefourSA ve Enerjisa Enerji ise su güvenliği alanında A notunu elde etti. Bu yıl CDP raporlama sürecine ilk kez dahil olan Temsa, ilk yılında İklim Değişikliği Global A listesine dahil edildi.

Sabancı, Sürdürülebilirlik Odaklı Projelerine Devam Edecek

Bu yıl CDP skoru açıklanan 21 binden fazla şirket arasında sadece 346’sının İklim Değişikliği Global A listesine dahil edildiğini belirten Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, şu açıklamayı yaptı:

“Sabancı Holding olarak bu şirketler arasında olmaktan; daha da önemlisi Sabancı Topluluğu olarak Türkiye’yi bu listede 5 ayrı şirketimiz ile temsil etmekten büyük gurur duyuyoruz. Bugünün dünyasında, neyi yaptığınızdan daha önemli bir konu varsa o da nasıl yaptığınız. Sürdürülebilirliği şirket kültürü ve yatırım kriterlerinizde nasıl konumlandırdığını, Topluluk olarak tüm operasyonel süreçlerimizi, kapsamlı sürdürülebilirlik yol haritamız kapsamında sürekli olarak geliştiriyoruz. Bunu da şeffaf raporlama süreçlerimizle ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de, sürdürülebilirlik odaklı proje ve uygulamalarımızı dünyanın dört bir yanındaki tesis ve ofislerimizde yaygınlaştırırken, bu alanda öncü ve örnek olmak misyonumuzu da güçlendireceğiz.”

2000 yılında kurulan ve dünya çapında 137 trilyon dolar değerinde varlığı yöneten 740’tan fazla finansal kuruluşla iş birliği yapan CDP, şirketleri çevresel etkilerini açıklamaya, sera gazı emisyonlarını azaltmaya, su kaynaklarını ve ormanları korumaya teşvik etmek amacıyla sermaye piyasalarını ve kurumsal satın alıcıların gücünü öncülük ediyor.