Rönesans Holding, BM’nin Kadınlar İçin İşbirliği

Rönesans Holding, deprem bölgesinde Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ile yaptığı işbirliğini büyüttü.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak, “Bölgede faaliyet gösteren UNICEF, UNFPA ve KODA gibi tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve özellikle gönüllüler ile ilk günkü özen ve yoğunlukla çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre, Rönesans Holding, UNFPA’nın Malatya ve Kahramanmaraş’ta kadınlar için oluşturduğu ‘Kadın Sağlığı Danışma Merkezi‘ adındaki güvenli alanları destekleyecek.

Görüşlerine açıklamada yer verilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak, Kayaalp Rönesans Holding’in sosyal etki çalışmalarını depremin ilk günündeki özen ve yoğunlukla devam ettirdiğini belirterek, “İyileşme zaman ve destek istiyor. Bu bir süreç. Biz bu sürecin destekçisi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Kadınları ve çocukları özellikle önemsiyoruz çünkü onlar bu durumun olumsuz etkilerini en derinden yaşıyorlar. Onlar için bölgede faaliyet gösteren UNICEF, UNFPA ve KODA gibi tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve özellikle gönüllüler ile ilk günkü özen ve yoğunlukla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’ adı verilen alanlarda, doğum öncesi ve sonrası bakım, güvenli annelik ve hijyen konularında temel desteklerin yanı sıra, psiko-sosyal destek de dahil olmak üzere kadınlara yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önleme ve müdahale hizmetleri sağlanıyor.

Rönesans Holding, depremin ilk gününden itibaren alanlarında uzman ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları ile etkisi yüksek proje işbirlikleri gerçekleştirirken, hayata geçirdiği geçici yaşama alanlarında 10 bine yakın kişiye hem çatı hem de kadın ve çocukları merkeze alan bir yaşam alanı oluşturdu.