Porsche, İlk Tam Elektrikli SUV Modelini Tanıttı

Porsche, bütünüyle elektrikli ilk SUV modelini tanıttı. Maksimum 639 PS güç aktarım sistemine sahip Yeni Macan, her türlü zemin koşullarında ve günlük kullanımda yüksek performans sağlıyor. 

Porsche, 2014 yılında ilk kez piyasaya sürülen Macan modelinin onuncu yıl dönümünde tamamen elektrikli versiyonuyla ikinci nesline geçiyor. Dünya çapında 800 binden fazla Macan modelinin teslimatını gerçekleştiren Porsche, bu başarı öyküsünü Leipzig tesisinde üretilen tamamen elektrikli Yeni Macan modeli ile sürdürüyor.

Yeni Macan 4 ve yeni Macan Turbo, modern ve zamansız tasarımı, karakteristik Porsche performansı, uzun menzili ve günlük kullanım kolaylığı ile lüks bir SUV arayan Porsche tutkunlarının beklentilerini tam olarak karşılamayı amaçlıyor.

Porsche AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, “Macan’ı, olağanüstü elektrik performansı, yenilikçi sürücü deneyimi ve etkileyici tasarımı ile tamamen yeni bir seviyeye taşıyoruz” diyor.

Yeni Macan, Porsche’nin Premium Elektrik Platformu’nda yükselen ilk modeli olma özelliğini taşıyor. Otomobil, 800 Volt mimarisi ve 100 kWh kapasiteli yüksek voltajlı bataryasıyla dikkat çekiyor.

Batarya, 270 kW DC şarj kapasitesine sahip olup hızlı şarj istasyonlarında aracı yüzde 10’dan yüzde 80’e yaklaşık 21 dakikada şarj edebiliyor. Ayrıca, sürüş sırasında rejenerasyon sayesinde 240 kW’a kadar enerji geri kazanımı sağlanabiliyor.

author avatar
İpek Dogan