Plastik Enjeksiyon Makinelerinde Daha Yüksek Enjeksiyon Hızı Nasıl Sağlanır ?

Plastik Enjeksiyon makinelerinde daha yüksek enjeksiyon hızı nasıl sağlanır ?

Standart makinelerden daha hızlı enjeksiyon hızı sağlamanın 2 yolu vardır.

1. Motor Pompa değişimi ( Kolay & Pahalı yöntem ) :

Elektrik Motor ve Hidrolik pompa bir büyüğü ile değiştirilir ve enjeksiyon hızı %25 mertebelerinde artar. Bu yöntem ile üretimde çok daha yüksek enerji harcanması kaçınılmazdır. Ayrıca makinenin tüm parçaları orantılı bir mühendislik hesaplama ile yapılmış olduğu düşünüldüğünde , aynı mekanik ve hidrolik sisteme daha büyük bir pompa ve motorun adapte edilmesinden daha az ömürlü bir makine kullanımını beraberinde getirecektir. 

2. Akümülatör Takviyesi  ( En Verimli & Ekonomik yöntem )  :

Daha az maliyet ile makineye takılan ve aslında bir enerji stoklama cihazı olan akümülatör enjeksiyon hızını %300 mertebelerinde artırır ve kullanım amacı özellikle ince et payı ve karmaşık akış yolu olan parça üretimlerinde yüksek enjeksiyon hızını en ekonomik şekilde elde etmektir. Basınç altındaki hidrolik yağa ek enerji sağlayan akümülatörün  diğer bir faydası da , elektrik motoru üzerindeki yükü azaltır ve daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

Benzetme yapmak gerekirse,

 1. madde 300 cc motor gücünde bir otomobilin verdiği performans ve yüksek yakıt harcaması  ve 2. madde ise aynı devir ve gücü sağlayan 200 cc TURBO destekli ekonomik yakıt harcaması olan bir otomobildir. 

KAYNAKÇA

1.https://www.hastek.com.tr/blog/16/plastik-enjeksiyon-makineleri/1028/plastik-enjeksiyon-makinelerinde-daha-yuksek-enjeksiyon-hizi-nasil-saglanir