Plastic Fischer, Okyanulardaki Plastik Atığı Azaltmak İçin Siemens Xcelerator’ı Kullanıyor

Siemens Digital Industries Software bugün, okyanuslarımızı kirletmemek için nehirlerdeki plastik atıkların azaltılmasına yönelik çalışan bir sosyal girişim olan Plastic Fischer’in, operasyonlarını ölçeklendirmeye yardımcı olmak ve avantajları sağlamak için Siemens Xcelerator endüstri yazılımı portföyündeki çözümleri benimsediğini duyurdu.

Vietnam’daki Mekong Nehri’ndeki plastik kirliliğine tanık olduktan sonra 2019 yılında üç arkadaş tarafından kurulan Plastic Fischer, artık uluslararası alanda tanınıyor ve Hindistan ve Endonezya’daki faaliyetlerini genişletiyor. Yenilikçi teknolojisi TrashBoom, halihazırda nehirlerde bulunan okyanus plastiğini durduran, yerel olarak inşa edilmiş, düşük teknolojili ve düşük maliyetli modüler, yüzen bir bariyerdir.

Nehir plastiği toplandıktan sonra, tam zamanlı çalışanları tarafından geri dönüştürülebilir ve geri dönüştürülemez malzemelere ayrıldığı Plastic Fischer’in malzeme geri kazanım tesislerine getiriliyor. Cam, alüminyum, PET ve HDPE gibi geri dönüştürülebilir malzemeler satılıp tedarik zincirine yeniden dahil edilirken geri dönüştürülemeyen malzemeler, plastiğin yakıldığı ve kömür kullanımını tamamladığı sertifikalı ortak işleme tesislerine getiriliyor.

Bu tür malzemelerin enerji kaynağı olarak kullanılması uluslararası en iyi uygulamalarla uyumludur.

Plastic Fischer, daha fazla güvenilirlik sağlamak ve büyüyen uzak ekibini desteklemek için Siemens’in Solid Edge yazılımını benimsedi ve dağıtılmış veri paylaşımı ve daha verimli işbirliğini teşvik etmek için Teamcenter Share uygulamasından yararlanıyor. Daha önceki bilgisayar destekli tasarım (CAD) araçlarının montaj ve çizim özellikleri sınırlıydı ancak Solid Edge, ekibin hem mevcut tasarımları kişiselleştirmesine hem de sahada karşılaştığı sorunlara yenilikçi çözümler geliştirmesine olanak tanıyor.

Çözümler, küresel olarak dağılmış ekibiyle ekibin aynı projeler üzerinde eş zamanlı olarak çalışmasına ve yerel yetenek ve kapasiteleri karşılamak için gereken tasarım değişiklikleri sırasında daha iyi koordinasyona sahip olmasına olanak tanır.

Plastic Fischer yalnızca teknolojiyi geliştirip dağıtmakla kalmıyor, aynı zamanda uçtan uca operasyonları yürütmek için yerel istihdam da yaratıyor. Bugün, faaliyetleri aracılığıyla şirket, nehirlerdeki 800 metrik tondan fazla plastiği durdurdu ve aksi takdirde okyanuslarımıza ulaşacak olan mikro plastiğe dönüşmesini önledi. Bu hayati çalışmanın yanı sıra şirket, Hindistan ve Endonezya’daki operasyonlarında yetersiz hizmet alan topluluklar için 85’ten fazla tam zamanlı iş yaratabilir.