Plast 2023, Sürdürülebilirliğe Odaklanıyor

Plast 2023, plastik ve kauçuk endüstrisinin önemli temalarını, 5-8 Eylül tarihlerinde Rho-Pero‘daki Fiera Milano fuar alanında odak noktası haline getirecek. Plast 2023’ün ana temasında ise sürdürülebilirlik yer alıyor.

Yenilik ve üretim paradigmasındaki gelişmeler, döngüsel ekonomi perspektifinden bakıldığında, sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufuyla birlikte Plast 2023’ün ana temalarını oluşturuyor. Bu etkinlik, sektörün geleceğini şekillendiren fikirlerin paylaşılacağı bir platform sağlayacak.

Bu temalar, sadece sergilenen ürünler, hizmetler ve sistemlerde değil, aynı zamanda fuarın kendisinde de merkezi bir konumda bulunuyor. Plast 2023, sürdürülebilirlik açısından en iyi performansı hedefleyerek bu yıl öne çıkıyor. Bu süreçte, Fiera Milano’nun katkısı büyük. Fiera Milano, lojistik, atık yönetimi ve yiyecek hizmetlerini kontrol altına alarak, Plast 2023’ün düzenlenmesi ve yürütülmesiyle ilişkili çevresel etkiyi, CO2 emisyonları dahil olmak üzere azaltmaya yardımcı olan sürdürülebilir etkinlik yönetim sistemi yaklaşımını benimsiyor.

Plast’ın düzenleyicisi Promaplast, bu endişenin güzel bir örneğini sergilemeyi ve artık ertelenemeyecek bir hedef olarak kabul edilen sürdürülebilirlik temel kurallarını gözlemlemeyi amaçlıyor. Bu yaklaşımın özelliklerinden biri, ekodizayn standartlarını karşılayan kurulum olarak belirleniyor. Ayrıca Fondazione Banco Alimentare tarafından sunulan gıda hizmetleri gibi ilgili konularla yakından uyum içerisinde. Bu sayede Promaplast, Plast etkinliğiyle sürdürülebilirliğe dair ilham veren bir örnek sunmayı hedefliyor.

Plast 2023 eylülde kapılarını açacak

Plast 2023, profesyonelleri ağırlamaya hazırlanıyor

2022 Mayıs ayında malzemelerin, teknolojilerin ve plastik ile kauçuk dönüşüm süreçlerinin sürdürülebilirliğine odaklanan sergi ve konferans olan Greenplast’ı tanıttıktan sonra, Plast 2023 de yeşil perspektifindeki yenilikçiliği mükemmel bir şekilde sergileyecek. Bu etkinlikte, giderek daha sürdürülebilir ve çevre dostu malzemelere, biyo-tabanlı ve geri dönüştürülmüş polimerleri işlemek için enerji tüketimini azaltan makinelerden, performanstan ödün vermeden daha az ham madde kullanma imkânı sunan işlemlere ve ayrıştırma ile geri dönüşüm sistemlerine kadar birçok konu ele alınacak.

Plastik ve kauçuk endüstrisinin geleceği, 5-8 Eylül tarihleri arasında Milano’da düzenlenen bu etkinlikle sergilenecek. Bu etkinliğe şu anda 1200’den fazla sergi alanı rezerve edilmiş durumda ve en az otuz ülkeden resmi alıcı heyetlerinin katılımı bekleniyor. Profesyonel işletmeciler için erken kayıt işlemleri başladı. Özel ürünler, sistemler ve hizmetlere yönelik ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayabilecek ürünler, teknoloji, çözümler ve iş fırsatları sunuluyor. Bu etkinlik, endüstriyel sektörün geleceğine dair önemli bir vitrin sunuyor ve katılımcılar için kapsamlı bir bilgi ve iş birliği platformu olma özelliği taşıyor.