Peugeot i-Cockpit’e Yapay Zeka Entegrasyonu!

Peugeot, en son modellerinde yapay zeka ChatGPT’yi kullanıma sunuyor.

Şirketin açıklamasına göre, Peugeot’nun en güncel modellerinde, kullanıcılar tarafından büyük beğeni toplayan ikonik i-Cockpit’e entegre edilen ve ‘Ok Peugeot’ komutuyla etkinleştirilen ChatGPT adlı sesli asistan, çeşitli sorulara cevap verebilen benzersiz bir hizmet ve deneyim sunuyor.

Peugeot, müşterilere interaktif bir deneyim sunarak, ChatGPT aracılığıyla sürüş keyfini artırıyor ve yeni bilgilere ulaşmayı kolaylaştırıyor. Bu özelliği binek araçlarında uygulayan Peugeot, marka olarak ‘mükemmellik’ temasını ön plana çıkarıyor.

Yapay zeka ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen en son teknolojiyi temsil ediyor. Bu teknoloji, geniş bir veri havuzundan yararlanarak kullanıcılara gelişmiş, doğru ve özlü yanıtlar sunmayı hedefliyor.

Peugeot’nun yeni nesil i-Cockpit’inde entegre edilen yapay zeka, dokunmatik ekran aracılığıyla kullanıcılara çok sade ve doğal bir şekilde erişim sağlıyor.

‘Ok Peugeot’ İfadesini Kullanmak Yeterli Oluyor

ChatGPT’yi devreye almak için sadece ‘Ok Peugeot’ ifadesini kullanmak ve sesli bir talepte bulunmak yeterlidir. Kullanıcılarla sohbet edebilen ChatGPT, basit ve karmaşık pek çok düzeyde farklı sorulara yanıt verebilme yeteneğine sahiptir.

Kullanıcılar, bir şehre vardıklarında, ChatGPT’den ziyaret edilecek anıtları belirtmesini ve bu yerlerin tarihini anlatmasını isteyebilirler. Bu bilgilerin ardından otomobilin navigasyon sistemi, kullanıcıyı belirtilen noktaya yönlendirebilir.

ChatGPT, sadece soruları yanıtlamakla kalmaz; aynı zamanda uzun yolculuklarda çocukları eğlendirmek için ilgi alanlarıyla ilgili testler düzenlemesi gibi ek görevleri de yerine getirebilir. Yapay zeka, birkaç saniye içinde saatlerce sürecek eğlence sağlayabilir.

Peugeot’nun yeni modelleri 208, 2008, 308, 308SW, 408, 508, 508 SW, E-3008, E-Rifter, E-Traveller, E-Partner ve E-Expert ile yakında çıkacak E-5008 modellerinde ChatGPT’nin sesli asistan deneyiminden faydalanılmaktadır.

Ülke ve bölgeye bağlı olarak uygun modellere sahip tüm Peugeot müşterileri, ChatGPT’yi ‘Peugeot Service Store’ üzerinden etkinleştirebilirler.

Sadece birkaç gün içinde, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya ve İngiltere’deki müşterilerin yüzde 50’sinden fazlası, araçlarındaki üretken yapay zeka aboneliğine katılarak bu yeni hizmetten faydalanmıştır. Peugeot, bu başarıdan ilham alarak kampanyadan ücretsiz olarak yararlanabilecek müşteri sayısını 6 ay boyunca 5 binden 10 bine çıkarma kararı almıştır. Marka, bu aşamanın ardından ChatGPT’yi kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak uygun bağlantılı araca sahip tüm müşterilere sunmayı planlamaktadır.