Pegasus, Sürdürülebilirlik Alanında İki Ödül Aldı

Pegasus Hava Yolları, UK Export Finance tarafından desteklenen 10 adet yeni Airbus A321neo uçağının finansmanında gerçekleştirdiği dünyanın ilk “Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredisi” işlemiyle uluslararası alanda iki ödül kazandı.

Pegasus, Airline Economics tarafından düzenlenen “Aviation 100 Deals of the Year 2023” Ödülleri’nde “Yılın Sürdürülebilirlik Destekli Finansman Anlaşması” ödülünü kazandı. Ayrıca Airfinance Journal tarafından düzenlenen AFJ Global Ödülleri‘nde “Yılın Garantili Finansman Anlaşması” ödülüne layık görüldü.

Şirket, havacılığın sürdürülebilirlik hedeflerine aktif bir şekilde katkı sağlamak amacıyla yoğun çaba harcıyor. Küresel düzenleyici, sürdürülebilirlik yapılandırıcısı, acente ve teminat mutemedi olarak hareket eden Societe Generale tarafından yürütülen finansman, sürdürülebilirlik bağlantılı konseptin ilk kez Ex-Im destekli finansmanlara uygulanması, piyasada bugüne kadar uygulanan en büyük uçak teminatlı sürdürülebilirlik bağlantılı kredi olması ve bağımsız bir ESG (çevre-sosyal-yönetişim) derecelendirme ve analiz kuruluşu tarafından sağlanan bir İkinci Taraf Görüşü ile doğrulanan ilk kredi olmasıyla önem taşıyor.

Pegasus sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını ödülle taçlandırdı

Pegasus, sürdürülebilirlik hedefiyle çalışıyor

Pegasus Hava Yolları Finans Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Kubatoğlu, sürdürülebilir kalkınmanın geçici bir heves olmadığına ve uzun vadeli bir model olarak kabul edilmesi gerektiğine yürekten inandıklarını ifade etti. Kubatoğlu, “Bu konuya verdiğimiz önemi finansman planımıza da alıyoruz. 2022 yılında filomuza katılan 17 adet A321neo uçağımızın 10 tanesinin finansmanı için, çevre ve sosyal odaklı hedeflerimizi finansman taahhütlerimize eklediğimiz yeni bir finansman modeli kullandık. Sürdürülebilirlik bağlantılı bu kredi işlemi, ihracat kredi kurumu desteğiyle sağlanan ve sürdürülebilirlik hedefleriyle ilişkilendirilen ilk kredi işlemi olması itibarıyla önemli. Sürdürülebilirlik ve sosyal taahhütlerimizi yerine getirirken dünyada bu yenilikçi işleme öncülük etmekten ve bu iki önemli ödüle layık görülmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Barbaros Kubatoğlu, finansman projelerinde buna benzer yeni girişimlerde bulunmaktan çekinmediklerini söyledi ve ekledi:

“Bu kredi kullanımındaki maliyete etki eden taahhütlerimiz arasında cinsiyet dengesi ve karbon emisyon yoğunluğuna dair performans taahhütlerimize yer verdik. Böylece sadece finansal performansımızla değil, çevre ve sosyal alandaki performansımızla da başarımızı pekiştirmek istiyoruz. Bu tarz finansman modellerinin hem kendimiz hem de tüm sektör için sürdürülebilir yatırımları teşvik açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.”