Pasifik Teknoloji Halka Arz Oluyor!

Pasifik Grubu’na ait olan Pasifik Donanım Yazılım ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. (Pasifik Teknoloji), halka arz ediliyor.

İnşaat ve gayrimenkulden uluslararası lojistiğe, gıdadan imalat sanayiine, enerjiden madenciliğe kadar farklı sektörlerde önemli başarılara imza atan Pasifik Grubu bünyesinde bulunan Pasifik Donanım Yazılım ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. (Pasifik Teknoloji), Halk Yatırım Menkul Değerler liderliğinde gerçekleşecek halka arz için 6 ve 7 Şubat’ta talep topluyor. Pasifik Teknoloji’nin halka arz fiyatı 35 TL olarak belirlenmiş olup, toplam nominal değeri 27 milyon TL olan paylarından 14 milyon TL’si sermaye artırımı, 13 milyon TL’si ortak satışı şeklinde satılacak. Bu halka arz ile şirketin toplamda yüzde 20,15’i halka açılmış olacak. Halka arz edilecek hisselerin 18 milyon 900 bin adedi (yüzde 70) yurt içi bireysel yatırımcılara, 8 milyon 100 bin adedi (yüzde 30) ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek.

Pasifik Teknoloji, çatısı altında bulunan Destel Bilişim, Ditravo, Icredible ve Destel Connect gibi şirketleri ile siber güvenlikten yazılıma, IT/donanımdan teknolojik altyapı hizmetlerine kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır. Halka arzdan elde edilecek gelirin 945 milyon TL olması planlanmaktadır.

Halka arz gelirinin yüzde 45’ini yatırım harcamalarında, yüzde 35’ini Ar-Ge ve ürün geliştirme yatırımlarında, ve kalan yüzde 20’sini ise işletme sermayesinde kullanacaklarını belirten Pasifik Grubu CEO’su F. Nusret Dur şu açıklamayı yaptı:

“Elde edilecek kaynaklarla öncelikli olarak şirketimizin yeni ürünler, iş birlikleri ve inovatif iş çözümleri konusuna odaklanarak pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Siber güvenlik, günümüz koşullarında teknolojinin büyük bir öneme sahip olduğu bir alan olup, sürdürülebilir faaliyet döngüsünün kilit bir parçası haline gelmiştir. Bu çerçevede, hem yeni ürünlerle hem de yenilikçi çözümlerle mevcut müşteri memnuniyetini artırmayı, potansiyel müşterilere ulaşmayı, ürün yelpazemizi genişletmeyi ve sektördeki konumumuzu güçlendirmeyi planlamaktayız.”

Stratejik İş Birliklerine Devam Edeceğiz

Stratejik hedeflerimize uyumlu gördüğümüz, hizmet yelpazemizi genişletecek ve küresel arenada etkileyici bir başarı hikayesi yazabileceğimize inandığımız şirketlere, girişimcilere ve ürünlere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hem sunduğumuz hizmet hem de ürün kalitesiyle Türkiye’de ve dünya genelinde tanınan bir şirket olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, Ar-Ge’ye ve yeni projelere yatırım yaparak sürdürülebilir bir büyüme sağlamak temel önceliğimizdir.