Paribu, Sosyal Etki Raporu’nu Yayınladı

Paribu, 2023 yılında güncellediği Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Programları Strateji Belgesi doğrultusunda hayata geçirdiği çalışmaları aktaran Sosyal Etki Raporu’nu yayınladı.

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu Paribu, kurulduğu günden bu yana, başlıca odak alanlarından biri olarak benimsediği sosyal sorumluluk konusunda çalışmalar yürütüyor.

Geçtiğimiz yıl, bu alandaki çalışmalarının odağını 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden etkilenen bölgeye yönelterek alanında uzman kurumlar rehberliğinde hareket etti. Bunun yanı sıra, özellikle pandemi döneminde zorlu bir süreçten geçen kültür sanat sektörüne verdiği destekleri artırarak devam ettirdi. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde ve manifestosuyla uyumlu bir şekilde oluşturduğu stratejisi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdü.

Paribu için 2023, sosyal odaklı bir yıl oldu

2023 yılında hayata geçirdiği projelerin detaylarını Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Programları Sosyal Etki Raporu’nda detaylarıyla ele aldı. Sosyal fayda odaklı bir yılı geride bırakırken; 6 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’na katkı sağladı: “Nitelikli Eğitim”, “ İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Hedefler için Ortaklıklar”, “Yoksulluğa Son”,  “Sorumlu Tüketim ve Üretim” ile “İklim Eylemi.” Bu amaçlara hizmet eden projeler ise; Yaratıcı Endüstriler Programı, Toplumsal Destek Programı, Eğitim Destek Programı ve Kurum İçi Dönüşüm Programı oldu.

2023’te sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüğü programlar, sunduğu sponsorluk ve destekler ile Paribu, 155.000’i aşkın kişinin yaşam koşullarının iyileşmesine katkıda bulundu. 700.000’i aşkın kişinin de kültür sanata erişimini kolaylaştırdı.

Yıl boyunca;

  • Depremden etkilenen 65.348 kişiye insani yardım sağlandı.
  • Afet Burs Fonu ile 66 gence burs verildi.
  • Afet kapsamında çalışmalarını sürdüren gönüllüler, insani yardımların ulaştırılmasında görev üstlendi ve gönüllülük deneyimlerini ve yetkinliklerini artırdı.
  • 10 sivil toplum kuruluşu ve 5 kadın kooperatifi sağlanan desteklerle çalışmalarını sürdürme imkânı buldu.
  • Hayata geçirilen projeler ile depremden etkilenen 2.260 kişiye ulaşıldı.
  • Projelerden 153 kadın, 471 genç, 1.636 çocuk fayda sağladı.
  • Sivil toplum kuruluşlarının yürüttüğü projeler 23 uzmanın yarı veya tam zamanlı istihdam edilmesine, 150 kişinin gönüllü çalışma yürütmesine imkân verdi.
  • UNICEF Türkiye ile 23 Nisan’a özel olarak gerçekleştirilen kampanyada toplanan bağışlar, afet bölgesinde az hasar görmüş 1 okulun yenilenmesine ve 250 çocuğun eğitimine devam edebilmesine destek oldu.

Paribu’nun Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Programları Sosyal Etki Raporu’nun özet ve kapsamlı versiyonlarını incelemek için ParibuLog’u ziyaret edebilirsiniz.