Otokoç Arazi Tipi GES: Geleceğin Enerjisi!

Otokoç Otomotiv, Genel Müdürlük ve şubelerindeki enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan sağlıyor. Niğde’deki GES projesiyle sıfır emisyonlu elektrik üretiyor.

Otokoç Otomotiv, Koç Holding’in 2050 karbon nötr hedefi doğrultusunda Karbon Dönüşüm Programı kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Genel Müdürlük ve perakende şubelerinde yenilenebilir enerji kullanarak, son olarak Niğde’de 17,4 GWh/yıl kapasiteli GES (Güneş Enerji Santrali) projesiyle sıfır karbonlu elektrik üretiyor. Otokoç Otomotiv Lideri İnan Ekici, “Güneş Enerji Santrali yatırımıyla 17,4 GWh/yıl elektrik üreterek tüm Türkiye lokasyonlarının ihtiyacını karşılıyoruz. Bu yatırımla yıllık 8.411 ton CO2 salımını engelliyoruz. Koç Topluluğu’nun ilk arazi tipi GES tesisi olan projede desteklerinden dolayı EntekSENS ve Arçelik’e teşekkür ederiz” dedi.

Ekici, “Manisa’da yeni bir GES arazisi kurulumunu 3 Topluluk şirketimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Koç Holding’in 2050 yılında karbon nötr olma hedefi doğrultusunda, düşük karbon ekonomisine geçiş için tüm faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında, Otokoç Antalya’da 550 MWh/yıl, Otokoç Adana’da 1.050 MWh/yıl ve Otokoç İnönü’de 371 MWh/yıl elektrik üretim kapasiteli çatı GES projelerimizi devreye aldık” dedi.

Otokoç Otomotiv olarak, dünyaya karşı sorumluluklarımızın bilinciyle çalışma arkadaşlarımızı, iş ortaklarımızı ve müşterilerimizi odağımıza alarak, toplumun ihtiyaçlarını gözetip tüm paydaşlarımızla birlikte sürdürülebilir değer yaratmak için ‘Yolumuz Geleceğe’ diyoruz. Sürdürülebilirliği stratejilerimizin temeline yerleştirirken, kurumsal anlamda bütüncül bir şekilde ele alınması ve performansın takip edilmesi amacıyla kurduğumuz Sürdürülebilirlik Komitesi, iç ve dış paydaşlarımız için çalışmalar organize ediyor.

  • Niğde’deki 17,4 GWh/yıl kapasiteli GES yatırımı ile sıfır karbon elektrik üreten Otokoç Otomotiv, iklim değişikliğiyle mücadele ve karbon emisyonlarının azaltılması çalışmalarında öne çıkıyor. Genel Müdürlük ve Antalya şubeleri yeşil bina sertifikasına sahip olan şirketin Antalya şubesi, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından LEED v.4.1 O+Msertifika türünde “Retail: Vehicle Dealership” olarak dünyada ilk Gold sertifikasını aldı.
  • Genel Müdürlük ve perakende şubelerde kullanılan elektriğin tamamı yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarından tedarik ediliyor. 2023 yılında 13,4 GWh/yıl yenilenebilir enerji kullanımı ile 5.803 ton sera gazı salımının önüne geçildi.

author avatar
Selin Akturk