Opel, Tasarım Birincisi Elektrikli Aracı Üretti

Opel Design Hack jürisi tarafından değerlendirmeye alınan tasarımlar arasında en dikkat çeken model, markanın “Sen Tasarla, Biz Üretelim” vaadi kapsamında hayata geçirildi.

Opel’in elektrikli modeli Rocks, yakın tarihli ‘Design Hack’ yarışmasının birincisi olarak seçildi ve bu türdeki tek örneği olarak Opel Rocks e-Xtreme adıyla üretildi. Şirketin resmi açıklamasına göre, Opel, ‘kentsel ulaşımda elektrikli mobilite çözümleri’ temasıyla düzenlediği yarışmada Lukas Wenzhöfer’in konseptini birinci ilan etti. Bu model, Rocks e-Xtreme adı altında üretilerek projeyi hayata geçirdi.

Opel Design Hack jürisi tarafından değerlendirmeye alınan tasarımlar arasında öne çıkan model, markanın ‘Sen Tasarla, Biz Üretelim’ sözü çerçevesinde hayata geçirildi. Opel Rocks Elektrik’in seri üretim versiyonu, sıra dışı tasarımıyla yenilikçi ulaşımı temsil ediyor. Ancak en önemlisi, Rocks Elektrik Avrupa genelinde 15 yaşından itibaren iki kişi için emisyonsuz sürüş keyfi sunuyor.

Endüstriyel tasarım öğrencisi Lukas Wenzhöfer‘in bu tasarımı yaparken hayal gücünün sınırlarını zorladığı noktalar sebebiyle aracın adına ‘e-Xtreme’ eklendi. Opel Rocks Elektrik’in çevik yapısı, bu çarpıcı tasarımla her türlü arazide eğlenceli bir mobilite çözümüne dönüştürüldü.

“Opel Design Hack ile yeni bir etkileşim ve iletişim yoluna girdik”

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri paylaşan Opel/Vauxhall Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rebecca Reinermann, Opel Design Hack’in yeni bir etkileşim ve iletişim yolunu temsil ettiğini belirterek, Opel’in bu proje aracılığıyla genellikle kapalı olan endüstri kapılarını açtığını ifade etti.

Reinermann, ‘Marka, alışılmışın dışına çıkarak, samimi ve şeffaf bir şekilde Opel tutkunlarının bir konsept otomobilin üretiminde yer alarak, söz sahibi olmasına izin verdi. Ortaya, Rocks Elektrik ürünümüzün benzersiz, havalı bir versiyonu olan Rocks e-Xtreme çıktı. Bir tasarım yarışmasında ortaya çıkan bu modelin ‘perde arkası’ herkes tarafından yakından takip edildi. Çok başarılı bir iş birliği gerçekleştirdik.’ ifadelerini kullandı.

Yarışmayı kazanarak hayalindeki aracın üretilmesine tanıklık eden endüstriyel tasarım öğrencisi Lukas Wenzhöfer, arazi yetenekleri sayesinde herhangi bir hedefe kolayca ulaşabilen konsept modelin temelinde özgürlük temasının yattığını ifade etti.

“Küçük bir elektrikli aracın ne kadar eğlenceli ve havalı olabileceğini gösteriyor”

Verilen bilgilere göre, Opel mühendisleri türünün tek örneği olan bu konsept modeli oluştururken 3 boyutlu çizime sadık kalmayı amaçladılar. Bu istek, Opel ekibini oldukça zorladı, ancak sonuç oldukça etkileyici görünüyor. Opel Rocks e-Xtreme, güven veren bir yere sahip olması için çıkıntılı tekerlekleri, önde çift salıncaklı süspansiyonları ve parlak sarı renkteki takla kafesi gibi dikkat çekici tasarım özelliklerine sahip. Tüm bu tasarım detayları, konsept modelin maceracı karakterini vurgulamak için kullanılmış.

Ayrıca, araçta Opel Vizör yeniden tasarlanmış; LED ön farlar ve turkuaz vurgulu Opel logosu, konsept modelin ön yüzünü süslerken, ağırlığı düşük tutmak ve elektromotorun performansını artırmak için Opel Vizör ve çamurluklar 3D baskı teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. Karbon arka spoyler ise başka bir önemli tasarım unsuru olarak öne çıkıyor. Rocks e-Xtreme, konsept otomobil üretme süreciyle yaratıldı. Opel Konsept Atölyesi’ndeki uzmanlar, tasarımı titizlikle adım adım hayata geçirdi ve sonuçta Opel Rocks e-Xtreme gibi birinci ve türünün tek örneği bir araç ortaya çıktı. Uzmanların ilk değerlendirmesi, “Rocks e-Xtreme, küçük bir elektrikli aracın bile ne kadar eğlenceli ve havalı olabileceğini gösteriyor” şeklinde oldu.