Odeabank, 10. Yılına Özel 10 Sanatçıya Eser Üretim Desteği Verecek

2012 yılında faaliyete geçen Odeabank, bu sene 10. yılını kutluyor. Bu yıla özel sanat platformu O’art ile yeni bir proje hayata geçiren Odeabank, 10 sanatçıya toplamda 1 milyon TL eser üretim desteği verecek.

ODEABANK O’art, dijital sanata katkıda bulunmak ve yeni medya sanatçılarını desteklemek amacıyla en önemli eğitim ve destek programlarından biri olan Piksel ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun ya da eğitimine devam eden 10 genç sanatçıya, kişi başı 100’er bin TL olmak üzere toplamda 1.000.000 TL eser üretim desteği sağlayacağını duyurdu. Bu projede başarılı olan 2 sanatçı ise eğitim için Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek.

Odeabank’ın kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasını destekleyerek, genç sanatçıların yolunu açmayı hedeflediklerini belirten Genel Müdür Mert Öncü, “Odeabank olarak, Türkiye’miz, müşterilerimiz, tüm paydaşlarımız ve hissedarlarımız için katma değer yaratmayı her zaman birincil önceliğimiz olarak görüyoruz. Dijital bankacılık anlayışımızla, teknolojiyi, deneyimli insan kaynağımızla birleştirerek hedeflerimize hızla ilerliyoruz. Güçlü sermaye yapımız, öz kaynaklarımız ve ülkemize inancımız ile ekonomiye kaynak sağlamaya devam ederken kültür sanat alanında fark yaratacak projeleri de hayata geçiriyoruz. Kuruluşunun 10. yılını kutlayan, Türkiye’nin en genç bankası olarak, Piksel ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında yeni medya sanatı alanında çalışan genç sanatçılarımıza altyapı ve imkân sağlayacak, eserlerini dünyaya tanıtmak için ihtiyaçları olan desteği vereceğiz. Ayrıca kendilerine 3 aylık yoğun program sürecinde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen sanatçıları, küratörleri, sanat profesyonelleri, koleksiyonerleri ile tanışma ve beraber çalışma fırsatları, eserlerini sergileme olanakları gibi çok değerli destekler sunulacak.’’ şeklinde ifade etti.

Proje, dünyaca tanınan deneyimli sanatçıların ve sektör profesyonellerinin bir araya geldiği bir eğitimci/mentor kadrosu ile gerçekleştirilen Piksel Yeni Medya Misafir Sanatçı programı kapsamında sağlanacak. Piksel ile yapılan iş birliği kapsamında burs dışında genç sanatçılara 3 aylık yoğun program sürecinde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen sanatçıları, küratörleri, sanat profesyonelleri, koleksiyonerleri ile tanışma ve beraber çalışma fırsatları, eserlerini sergileme olanakları gibi imkanlar sunulacak.