Nilüfer’de “Sürdürülebilirlik Parkı” Açıldı

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Sürdürülebilirlik Parkı” resmi açılışını gerçekleştirdi. Park, Başkan Turgay Erdem döneminde Nilüfer’e kazandırılan 57’nci park olma özelliği taşıyor.

Nilüfer Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ile yaptığı işbirliği sonucunda yaklaşık 11 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirdiği “Sürdürülebilirlik Parkı”nı halkın kullanımına sundu. Parkın açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP PM üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Sürdürülebilirlik Koordinatörü ve Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Arzu Çahantimur, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları katıldı.

Başkan Turgay Erdem, Uludağ Üniversitesi’ne her zaman büyük önem verdiklerini belirterek, “Uludağ Üniversitesi bizim gözbebeğimiz. Nilüfer’de bir öğrenci kenti olarak gördüğümüz gençlere destek olmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Kente yönelik projelerimizde bilimin rehberliğini önemsiyor ve çeşitli alanlarda Uludağ Üniversitesi ile işbirliği yapıyoruz. Bugün, Nilüfer’e kazandırdığımız 57 parktan biri olan “Sürdürülebilirlik Parkı”nı açıyoruz. Yaklaşık 11 bin metrekarelik bir alana sahip olan park, oturma alanları, 350 metre uzunluğunda koşu yolu, satranç alanı ve açık hava spor aletleri gibi özelliklere sahiptir. Parkımızın ismi, Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü’nün önerisiyle belirlenmiştir. Geçtiğimiz yıl kampüs içinde Nilespit istasyonu kurarak ve bisiklet yolu ağımıza dahil ederek, gençlerimizin ulaşımı için çevreci bir alternatif oluşturmuştuk. Bu parkın da öğrenci ve akademisyenlerimiz için güzel bir sosyal ortam sağlayacağını düşünüyorum. Yaklaşık 400 park ve yeşil alanımızla, halkın rahat bir nefes alabilmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği işbirliğini değerlendiren CHP PM üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Üniversite-belediye işbirliği son derece önemli. Üniversitedeki bilgiyi ve akılı özel sektörle bir araya getiremiyoruz. Üniversiteler ve öğrenciler toplumun içinde olmalıdır. Nilüfer Belediyesi ve üniversitemiz yıllardır güzel işbirliği çalışmaları gerçekleştirmişlerdir. Umarım bu tür ortak projeler gelecekte de devam eder” şeklinde konuştu.