Migros, Global İklim ve Su Liderleri Listesinde

Migros dünyanın en itibarlı çevresel raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında gerçekleştirilen İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programının her ikisinden birden en yüksek not olan “A” alarak ‘Global A Listesi’nde yer almaya hak kazandı.

İklim değişikliğiyle mücadele, su ve enerji tüketiminin verimli hale getirilmesi, sürdürülebilir tarımın desteklenmesi ve gıda israfıyla mücadele alanlarında 2030 hedeflerinin yanı sıra 2050 karbon net sıfır hedefine de güçlü adımlarla ilerleyen Migros, önemli bir global başarıya imza attı. Migros, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında gerçekleştirilen İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarının her ikisinden de en yüksek seviyeyi temsil eden “A” puanını alan Türkiye’den tek gıda perakendecisi oldu. Global A listesinde her iki programdan da “A” alan sadece 5 Türk şirketi bulunuyor.

Migros, bilime dayalı hedefler çerçevesinde 2030 yılına kadar karbon ayak izini yüzde 42 azaltmayı taahhüt ediyor. Son 3 yılda yüzde 12’den fazla azaltım gerçekleştiren şirket, 2050 yılına kadar karbon net sıfır hedefine ilerliyor ve yenilenebilir enerji yatırımlarına odaklanıyor. Tüm elektrik tüketiminin üçte birini GES yatırımlarıyla karşılamayı planlıyor. Ayrıca, karbon salımını yüzde 90 azaltan sulu soğutma sistemini yaygınlaştırma çalışmalarına devam ediyor ve düşük karbon salımı etkili soğutucu gaz denemelerini sürdürüyor. Migros, su kullanımını 2030’a kadar yüzde 10 azaltma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.