Meta, Yapay Zekalı “Personalar” Yaratıyor

Meta, Instagram, Facebook ve WhatsApp platformları için personalara sahip yapay zekalı sohbet robotları üzerinde çalışıyor.

Facebook ve Instagram, dahil oldukları hizmetlerde yapay zekâ destekli “persona”ları önümüzdeki aydan itibaren kullanıma sunmayı planlıyor. Bu yeni özellik, kullanıcılara arama yapma, tavsiyeler alma ve ürünleriyle etkileşime geçme gibi konularda yenilikler sunacak.

Facebook’un ve Instagram’ın kullanıcı deneyimini geliştirmek için yapay zekâ teknolojisinin gücünden yararlanacakları belirtiliyor. Kullanıcılar, bu yeni “persona”lar sayesinde daha kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşayacaklar. Arama işlemlerinde daha hızlı ve etkili sonuçlar elde edebilecek, ilgi alanlarına uygun tavsiyeler alabilecek ve ürünlerle daha kolay bir şekilde etkileşime geçebilecekler.

Meta, bu adımla kullanıcılara keyifli zaman geçirmeyi hedefliyor

Bu adım, sosyal medya platformlarının kullanıcılarını daha iyi anlaması ve ihtiyaçlarına uygun içerikleri sunması açısından önemli bir gelişme olarak nitelendiriliyor. Yapay zekâ destekli “persona”lar sayesinde kullanıcılar, platformlarda daha keyifli ve verimli zaman geçirebilecekler.

Financial Times’ın haberine göre; yapay zekalardan oluşan bu yeni modeller arasında Abraham Lincoln gibi konuşabilen ve “sörfçü tarzında” seyahat önerileri sunabilen robotlar bulunacak. Şirket, bu sohbet robotlarını devreye sokarak kullanıcı ilgisini canlı tutmanın yanı sıra, daha hedeflenmiş reklamlar sunmak için kullanıcı verilerini toplamayı amaçlıyor. Uzmanlar, bu sohbet robotlarının etkileşimi artırmakla kalmayıp, aynı zamanda kullanıcıların ilgi alanları hakkında büyük miktarda yeni veri toplayabileceğine işaret ediyorlar.

Haziran ayının başlarında, Instagram uygulamasında kullanıcıların sorularını yanıtlayabilecek ve 30 farklı yapay zekâ kişiliği tarzında tavsiyelerde bulunabilecek yeni bir “Yapay Zekâ ile Sohbet” özelliğinin işaretleri keşfedildi. Sızıntıya göre, bu sohbet robotu aynı zamanda kullanıcıların mesajlarını oluşturmalarına da yardımcı olabilecek.