Meta ile BMW’den AR ve VR Deneyimleri

Teknoloji alanına öncülük eden Meta ve Alman otomobil devi BMW, hızla ilerleyen bir araç içinde artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojisinin nasıl kullanılabileceği konusunda ortak bir araştırma yaptıklarını duyurdu.

Araştırma, araç içinde daha gelişmiş ve etkileşimli deneyimlerin sağlanması amacıyla AR ve VR teknolojilerinin kullanımını hedefliyor. Bu iş birliği, gelecekte sürücülerin ve yolcuların araç içinde daha zengin ve eğlenceli bir deneyim yaşamalarına olanak tanıyabilecek yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor.

BMW Group Teknoloji Ofisi ABD ve Meta’nın Reality Labs Araştırma Birimi, “ilk kez” hızla hareket eden bir araç içerisinde bu teknoloji kullandıkları dile getirdi. Araştırma kapsamında otomobillerde dönüş yaparken, hız kesici tümseklere çıkarken ve hızlanırken yolculara stabil bir şekilde sanal gerçeklik (VR) ve karma gerçeklik (MR) içeriklerini doğru bir şekilde sunabilme yeteneğini sergilendi. Bu ortak araştırma, kullanıcıların araç içindeki deneyimlerini geliştirmek ve güvenliği artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Meta ve BMW iş birliği devrim yaratacak.
VR ve AR deneyimleri, otomobil teknolojilerinde fark yaratacak.

AR ve VR teknolojisi bir değer yaratacak

Meta araştırma ile alakalı şu açıklamayı yaptı:

“Eğer bu çalışmayı doğru şekilde uygulayabilirsek teknoloji seyahati alanında bir devrim yaratabiliriz. Birçok araçta kullanılacak bu devrim, eller serbest iletişimi, eğlence ve kullanışlılık gibi yeni olanaklar sunabilir. Bu, bugün araçlarda gördüğümüz ekranlar ve araç içi aletlerin ötesinde, çok daha fazla değer sunabileceği anlamına geliyor.”

Araştırmayla alakalı açıklama yapan BMW Group Teknoloji Ofisi ABD Başkanı Claus Dorrer, “Bu teknolojinin tam olarak nasıl veya ne zaman müşterilerin eline geçeceğini söylemek için henüz erken, ancak araçlarda XR cihazlarının potansiyel kullanım alanları konusunda birçok olası senaryo öngörüyoruz. Bunlar arasında kalabalık bir otoparkta aracını bulmada sürücüye yardımcı olmak, yol üzerindeki tehlikelere dikkat çekmek ve aracın durumu hakkında önemli bilgiler sunmak yer alıyor. Gelecekteki AR gözlükleri ve VR cihazlarının, sürücülerin yanı sıra yolcular için de umut verici etkileri olacak. Meta ile yapılan araştırma ortaklığı, bize araç içindeki sürükleyici XR deneyimlerinin gelecekte nasıl olabileceğini keşfetmemizi sağlayacak ve bu tür cihazların araçlara sorunsuz bir şekilde entegrasyonunun öncülüğünü yapacak.” dedi.

author avatar
Hatice Çam
Editör