Mercedes’in Sesli Asistanını ChatGPT Destekliyor

Mercedes, MBUX bilgi ve eğlence sistemine ChatGPT’yi entegre ediyor. Bu entegrasyon, Mercedes modelleri üzerindeki MBUX sistemine sahip olan ABD kullanıcılarına ChatGPT desteği sunulmasını sağlayacak.

Mercedes-Benz, belirli modelleri için Apple Music’in uzamsal ses özelliğini desteklemeye başladığını duyurmuştu. Ayrıca geçtiğimiz Şubat ayında, Google Haritalar, YouTube ve TikTok gibi platformlarla iş birliği yapacaklarını bildirmiştik. Premium modelleriyle öne çıkan Mercedes-Benz, şimdi ise son zamanların en popüler araçlarından biri olan ChatGPT’yi otomobillerine entegre etmeye karar verdi.

Mercedes tarafından aktarılan bilgilere göre, şirket şu anda ChatGPT’yi MBUX bilgi ve eğlence sistemine dahil etmektedir. ABD’deki kullanıcılar, MBUX sistemine sahip olan Mercedes modelleri aracılığıyla sunulan ChatGPT desteğinden yararlanabilecekler. Mercedes otomobillerinde ChatGPT deneyimini yaşamak isteyen kullanıcılar, bugün başlayan beta programına katılabilirler. Beta programına katılmak isteyen kullanıcıların tek yapması gereken, “Hey Mercedes, beta programına katılmak istiyorum” demektir.

Doğru, Mercedes modellerinin zaten bir sesli asistana sahip olduğunu hatırlatmak önemli. ChatGPT, Mercedes’in mevcut sesli asistanıyla entegre bir şekilde çalışacak. Mercedes, ChatGPT desteğiyle otomobilin konuşma yeteneklerini bir sonraki seviyeye taşımayı hedefliyor. ChatGPT sayesinde, Mercedes’in sesli asistanı daha karmaşık komutlara yanıt verebilecek. Ayrıca, Mercedes’in ChatGPT’ye odaklanan tek otomotiv markası ol madığını belirtmek önemlidir. Geçtiğimiz Mart ayında, ABD’nin önde gelen otomobil üreticilerinden General Motors’un yeni bir sanal asistan üzerinde çalıştığını size aktarmıştık. General Motors’un otomobillerinde kullanılacak olan bu yeni sanal asistan, OpenAI’nın ChatGPT çözümünden güç alacak. Gelecekte ChatGPT’nin pek çok farklı otomobil modelinde görülmesi sürpriz olmayacaktır. Bu konudaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.