LG, Yenilenebilir Enerji 100’e Dahil Oldu

LG Electronics, işletmelerin tüm elektrik ihtiyaçlarını karşılamak için yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımını destekleyen küresel bir inisiyatif olan Yenilenebilir Enerji 100’e (RE100) katıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre; Yenilenebilir Enerji 100’e (RE100) üye olma kararıyla sürdürülebilirliğe olan sağlam bağlılığını ve küresel bir kurumsal vatandaş olarak sorumluluklarını yerine getirme taahhüdünü bir kez daha vurgulamış oldu. Ayrıca LG, tüm iş sahalarını 2050 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerjiye dönüştürme planlarını başarıyla tamamladığını duyurdu.

LG, bu hedefe ulaşmak için güneş ve rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklardan elektrik kullanımını kademeli olarak artırarak, 2030 ve 2040 yıllarında sırasıyla yüzde 60 ve yüzde 90 seviyelerine çıkaracak. Şirket, bunların yanında 2050 yılına gelindiğinde de yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefine ulaşmayı planlıyor.

Şirket, yenilenebilir enerji üretimini ve kullanımını genişletmek amacıyla ofislerine ve üretim tesislerine yüksek verimli güneş panelleri kurmanın yanı sıra, yenilenebilir enerji sertifikaları (REC’ler) edinme, yenilenebilir enerji imzalama, enerji satın alma anlaşmaları (PPA’lar) yapma ve Güney Kore’de Korea Electric Power Corporation’ın (KEPCO) yeşil primini ödeme gibi çeşitli ek önlemler uygulayacak.

LG, yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarına devam ediyor

Bu alandaki çabalarının bir parçası olarak adım atan LG, geçtiğimiz yıl Koreli bir enerji üretim şirketi olan GS EPS ile doğrudan bir PPA (Enerji Satın Alma Anlaşması) imzaladı. Bu anlaşma kapsamında 2025 yılına kadar Güney Kore, Changwon’daki LG Smart Park’ta bulunan mevcut entegre üretim tesisinin çatısına üç futbol sahası büyüklüğünde bir güneş enerjisi santrali inşa etme kararı aldı.

LG, dünya çapındaki birçok ofisinin çatılarına, Güney Kore’nin başkenti Seul’deki LG Sciencepark AR-GE kompleksi de dahil olmak üzere güneş panelleri kurarak yenilenebilir enerji kullanımını genişletti. Ayrıca şirket, uzun yıllardır yaptığı planlamalarla yenilenebilir enerjiye geçişini hızlandırarak ve karbon nötr olma yolculuğunu ilerleterek önemli adımlar atmıştı.

Şirket, yenilenebilir enerjiye geçerek enerji kullanımıyla ilişkili dolaylı karbon (kapsam 2) emisyonlarını da azaltma çabasında. Bu doğrultuda LG, 2019 yılında Sıfır Karbon 2030 taahhüdünü duyurarak 2030 yılına kadar net sıfır (doğrudan ve dolaylı) karbondioksit emisyonuna (kapsam 1 ve 2) ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

LG Electronics’in baş strateji sorumlusu Lee Sam-soo‘nun açıklamasında, “Devam eden çabalar ve yenilikler sayesinde LG, yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçme ve karbon nötr bir işletme olma hedeflerine doğru ilerliyor.” şeklinde ifadelere yer verildi. Sam-soo ayrıca, LG’nin herkes için daha iyi bir yaşam oluşturma hedefine yönelik ESG vizyonuna bağlılığının devam edeceğini vurguladı.