Kuveyt Türk ve İDDMİB İş Birliğiyle İhracat Destekleniyor

Kuveyt Türk, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ile iş birliği protokolü imzalayarak ihracatçılara destek sağlamayı amaçlıyor.

Banka, Türkiye’nin cari dengesine katkıda bulunmak amacıyla ihracatçı firmalara sağladığı desteği artırıyor. İmza törenine, Kuveyt Türk KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz ve İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu ve her iki kurumun yöneticileri katıldı.

İş birliği çerçevesinde Kuveyt Türk, İDDMİB üyesi ihracatçı firmalara uygun kar oranlarıyla finansman kullanımı, döviz transferi, vesaik mukabili işlem gibi olanakları içeren özel indirimli dış ticaret komisyon paketi gibi avantajlar sunacak.

İDDMİB üyesi ihracatçılar, Kuveyt Türk Mobil ve internet şubesi üzerinden havale ile EFT ve FAST işlemlerini ücretsiz ve komisyonsuz şekilde yapabilecek. Ayrıca İDDMİB ihracatçıları, Miles & Smiles Kuveyt Türk Business kredi kartının başta yüksek mil kazanımı ve sonradan taksitlendirme olmak üzere birçok avantajından yararlanabilecek.

Kuveyt Türk, İş Birliğiyle Ekonomiye Katkı Sunuyor

Kuveyt Türk KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz, Türkiye’nin ihracat potansiyelini artırmak, iş dünyasına destek olmak ve ekonomiyi güçlendirmek amacıyla çeşitli sektörlerle işbirlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Delipoyraz, “Daha önce DAİB, EİB ve BAİB gibi önemli ihracatçı birlikleriyle imzaladığımız protokollerle, sektörlere özel çözümler sunduk. İDDMİB ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğiyle, Türkiye’nin demir ve demir dışı metaller ihracatında daha etkili ve verimli finansal destek sunmayı, daha güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomiye katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi.

İşbirliği kapsamında İDDMİB üyelerine uygun finansman kullanımı ve özel indirimli dış ticaret komisyon paketleri gibi avantajlar sunduklarını aktaran Delipoyraz, şu ifadeleri aktardı: “İhracatçıların iş süreçlerini daha verimli hale getirmeyi hedefliyor ve rekabet güçlerini artırmaya katkı sunuyoruz. İşbirliğinin, Türkiye’nin küresel pazarda daha etkin bir şekilde yer almasına vesile olmasını diliyor, İDDMİB üyelerine ve tüm sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum.”

İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu ise şu açıklamayı yaptı: “Rekabetçi gücümüzü kaybettiğimizi belirttiğimiz bir dönemde, Kuveyt Türk ile işbirliğine giderek rekabetçi olmamızı sağlayacak bir protokol imzalamış bulunuyoruz. Protokol kapsamında sağlanacak bize özel finansman hizmetleriyle yeni açılımlar yakalayacağımıza inanıyoruz. Dünya genelinde kuvvetli bir muhabir ağına sahip olan Kuveyt Türk ile yaptığımız işbirliğinin hedef pazarlarımızda gücümüze güç katacağını düşünüyorum.”