Kütahya OSB Afetlere Hazır Durumda

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Akademisi, bölgedeki yatırımcılara yönelik “Afet Farkındalık Eğitimi” düzenledi.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Akademisi (OSB Akademi), bölgedeki yatırımcılara ve TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri tarafından “Afet Farkındalık Eğitimi” düzenledi.

Eğitim, Kütahya OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve büyük bir ilgiyle karşılandı. Katılımcılar arasında iş insanları, sanayiciler, çalışanlar ve öğrenciler yer alırken, eğitim süresince afetin genel tanımı, afet öncesi ve sonrasında alınması gereken önlemler konusunda detaylı bilgiler paylaşıldı.

Eğitimde konuşmacı olarak yer alan AFAD yetkilileri Erdal BÖLÜK ve Bahar SELÇUKOĞLU, afetlerin çeşitleri, nedenleri ve etkileri konusunda kapsamlı bilgiler sundular. Ayrıca, afet öncesi risk analizi yapılması, afet sırasında doğru davranış biçimleri, tahliye prosedürleri ve afet sonrası ilk yardım uygulamaları gibi konularda detaylı bilgilendirme gerçekleştirdiler.

Katılımcılar, eğitim sonunda soru-cevap bölümünde merak ettikleri konuları sorma fırsatı buldular ve aldıkları bilgilerle afetlerle mücadele konusunda daha bilinçli hale geldiler.