Kahve Kapsülleri, Toprağa Gübre Oluyor

Smile Compostable Solutions tarafından üretilen bitki bazlı tek kullanımlık kahve kapsülleri, çevre dostu bir özellik taşıyor. Bu kapsüller, kompostlanabilir özellikleri sayesinde doğaya zarar vermeden toprağa dönüşebiliyor.

Smile Compostable Solutions, çevreye duyarlı bir yaklaşımla tasarlanmış bitki bazlı kahve kapsülleri üretiyor. Bu kapsüller, kompostlanabilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Petrol bazlı plastiğin sürdürülebilir bir alternatifi olarak sunulan bitkisel malzeme, geri dönüştürülmesi zor olan malzemeleri büyük ölçüde ortadan kaldırıyor.

Geleneksel kahve kapsüllerinde olduğu gibi tek kullanımlık bir deneyim sunan bu kapsüller, çevre dostu bir seçim yapmayı tercih edenlere hitap ediyor. Kapsüller, doğrudan organik ev atıklarının bulunduğu ev kompost yığınına atılabiliyor veya bahçede uygun bir alana gömülebiliyor. Bu sayede kahve keyfini çıkarırken doğaya zarar verme endişesi taşımadan çevresel etkiyi azaltmak mümkün oluyor. Smile Compostable Solutions’ın bitki bazlı kahve kapsülleri, hem kullanıcıların pratik bir şekilde kullanabileceği hem de doğada kolayca ayrışabilen çevre dostu bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Kahve kapsülleri bitkisel bazlı olarak üretiliyor
Çevre dostu kahve kapsülleri toprağa dönüşüyor

Kahve kapsülleri ambalajıyla da fark yaratıyor

Smile Compostable Solutions’ın alt markası olan Smile Coffee Werks, çevre dostu kapsülün geliştiricisi olarak ön plana çıkıyor. Bu kapsül, popüler kahve makineleri arasında yer alan Nespresso Original dahil olmak üzere çeşitli makinelerle uyumlu bir şekilde tasarlanmış. Geliştirilen tasarım, çevresel açıdan sürdürülebilir bir ambalaj yeniliği olarak değerlendiriliyor. Ayrıca bu fikirle marka, ABD Plastik Paktı tarafından düzenlenen 2023 Sürdürülebilir Ambalaj İnovasyonu Ödülü‘nde finalistler arasında yer aldı.

Marka, sürdürülebilirlik misyonu çerçevesinde BPI, OK COMPOST ve diğer birçok sertifikayı aldı. Kapsülde kullanılan biyo malzeme, DIN EN ISO 14855 standardına göre biyolojik olarak parçalanabilir özellikte olup çevreye dost bir çözüm sunuyor. Bir diğer DIN EN 13432:2000-12 sertifikasıyla da kompostlanabilir olduğu belgelendi. Smile, sektöründe en fazla sayıda sürdürülebilirlik sertifikasına sahip marka olarak öne çıkıyor. Bu değerli sertifikaları alabilmek için, kapsülün kendisi, filtre, yapıştırıcılar ve mürekkep gibi tüm bileşenler titiz denetim süreçlerinden geçmiş. Smile Compostable Solutions, sertifikalı ürünleriyle çevreye olan taahhüdünü kanıtlarken müşterilerine güvenilir ve sürdürülebilir bir seçenek sunuyor. Ayrıca ürünün dış ambalajı, geri dönüştürülmüş kartondan yapılmış olup ek plastik torba, ambalaj kâğıdı veya mühür içermiyor. Dış ambalajı da tamamen geri dönüştürülebilir unsurlardan oluşuyor. Kapsüllerin içerisindeki kahve çekirdekleri ise Rainforest Alliance Sertifikalı çiftliklerden alınıyor.