Kahve Atıklarından Üretilen Lüks Saat

Nespresso ve Hublot, kahve atıklarından ve kapsüllerinden üretilen sürdürülebilir lüks saat tasarımı ile yeni bir iş birliği yaptı.

Kahve devi Nespresso ve lüks saat markası Hublot, geri dönüştürülmüş alüminyum kahve kapsülleri ve atıklarından oluşan sürdürülebilir bir saat tasarımıyla iş birliklerini duyurdu. İki İsviçreli şirket, malzemelerin döngüsel olabileceği fikrinden yola çıkarak gerçek bir ürünle sürdürülebilirlik yaklaşımlarını hayata geçirdi. “Big Bang Unico Nespresso Origin” adlı saat, geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen ve yapısında yüzde 28 oranında Nespresso kahve kapsülü içeren 42 mm’lik bir kasaya sahip. Değeri ise 24 bin dolar olarak belirlendi.

İsviçreli Nespresso ve Hublot’un geri dönüştürülebilir materyallerle ürettikleri sürdürülebilir lüks saatinde, kasa yüzde 28 oranında geri dönüştürülmüş kahve kapsülleri ile yapıldı. Saatin kayışı ise yüzde 4,1 oranında kahve telvesi ve yüzde 8,2 oranında geri dönüştürülmüş kauçuk içeriyor. Ayrıca kasada geri dönüştürülmüş titanyum kullanılarak saatin korozyon direnci ve dayanıklılığı artırıldı. Çevresel etkisi ise en aza indirgendi. Singtex’in devreye girmesiyle kahve telvesi gibi atıklar, kauçuk görünümlü Velcro kumaşının bir versiyonuna dönüştürülerek saatin kayış kısmında değerlendirildi.

Kahve atıklarından üretilen lüks saat dikkat çekti
Saat yeşil görünümü ve güçlü tasarımıyla kahvenin ruhunu taşıyor

Kahve atıkları, sürdürülebilir bir amaç için kullanılıyor

Sadece 200 adet üretilen Big Bang Unico Nespresso Origin saat modeli, çevre dostu malzemelerden yapılmış iki farklı kayış seçeneğiyle sunuluyor. Birinci seçenek, yüzde 5 oranında kahve telvesi ve yüzde 95 oranında geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen kumaş kayış iken, diğer seçenek ise kahve telvesi ve geri dönüştürülmüş kauçuktan imal edilen alternatif bir kayış olarak karşımıza çıkıyor.

Yeşil tonlarındaki parlak rengi ve tasarımını Master Origins Peru Organik Nespresso serisinden alan saat, Nespresso logosu ile kronometresinin hemen üstünde de markanın imzasını taşıyor. Geçmişte Domino’s ve Coca-Cola gibi markalarla yaptığı iş birlikleriyle lüks aksesuar kategorisinde çığır açan Rolex’tan sonra Nespresso & Hublot iş birliği de dikkatleri çekti. Bu iş birliğinin en önemli noktası ise iki markanın sürdürülebilirlik çerçevesinde buluşması.

Nespresso, son yıllarda artan kahve kapsülü tüketimi ile bu kapsüllerin yarattığı çevresel etkiye karşı bir dizi önlem almaya başladı. Bu önlemlerden biri de geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık’ta başlatılan geri dönüşüm programı oldu. Podback programı, kahve kapsüllerinin geri dönüşümünü kolaylaştırmayı ve bu sayede atık miktarını azaltmayı hedefliyor.

“Big Bang Unico Nespresso Origin”in tanıtım videosunu izlemek için:

author avatar
Hatice Çam
Editör