İstihdamın Yönü Yenilenebilir Enerji Sektöründe

Yenilenebilir Enerji Sektöründe İstihdam: “Gelecek İçin Doğru Beceriler Konferansı,” Bandırma’da düzenlendi.

Yenilenebilir Enerji Sektöründe İstihdam: “Gelecek İçin Doğru Beceriler Konferansı,” Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen RE-You Projesi (Yenilenebilir Gençlik Enerji Operasyonu) kapsamında Bandırma’da gerçekleştirildi.

Konferansta enerji sektörünün üst düzey temsilcileri, kamu kurumlarının temsilcileri, akademisyenler ve yenilenebilir enerji eğitimi alan 200 RE-You öğrencisi bir araya geldi.

Projenin Akreditasyon Süreci Devam Ediyor

Re-You Proje Koordinatörü Ali Koç, “Yıl boyunca üniversitelerimizde tam donanımlı yenilenebilir enerji laboratuvarı kurduk. Rüzgar, biyogaz ve güneş alanında Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan bir eğitim merkezi oluşturduk. Bu eğitim merkezlerine ilişkin müfredatlarımız yoğun bir emekle hazırlandı ve ardından eğitimlere başladık. Çanakkale’de ilk mezunlarımızı verdik. Balıkesir’de de eylülde mezuniyet törenimizi gerçekleştireceğiz. Bir yandan da projemizin en önemli faaliyetlerinden biri olan akreditasyon sürecimiz devam etmektedir.” dedi.

AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Cantekin ise “AB Mali Yardım Dairesi Başkanlığı, şimdiye kadar binin üzerinde projeyi 1 milyar avrodan fazla bütçeyle yönetmiş ve yönetmeye devam etmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yatırım Açısından Cazibe Merkezi Olmalı

Balıkesir Üniversitesi (BAUN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl ise “Bölgenin potansiyelinin değerlendirilmesinin yanı sıra, bu alanların kariyer merkezi olması ve sanayi yatırımları açısından cazibe merkezi haline getirilmesi de önem taşıyor. Bugün eğitim merkezinin akreditasyonu tamamlanmış ve daha iyi bir hizmet sunabilmek için kendini geliştirmiş olacak.” şeklinde konuştu.

Eğitim Sonrası Öğrencilerimiz İstihdam Payını Oluşturdu

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu da şunları kaydetti:

“Yenilenebilir Gençlik Enerjisi, ülkemizin yenilenebilir enerji alanındaki eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini destekleyen en önemli projelerden bir tanesi. Bu proje kapsamında üniversitemizde yenilenebilir enerji alanında eğitim alan çok sayıda mühendis teknik eğitimlerini almakta ve diğer personellerimiz de kariyer basamaklarına hızla başladılar. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz staj ve sonrasında istihdam olarak payını oluşturdular.”

Almanya ve Danimarka’ya Ziyaretler Düzenlendi

Almanya ve Danimarka’ya çalışma ziyaretleri düzenlendiği ve yenilenebilir enerji alanında kilit kurumların ziyaret edildiği belirtildi. Ardından Güney Marmara Bölgesi Yenilenebilir Enerji Piyasası İstihdam Raporu hazırlandığı ve Almanya’dan yenilenebilir enerji çatı kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Bölgesel Konferans’ın gerçekleştirildiği aktarıldı.​​​​​​​Gerçekleştirilen etkinliğe AB Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger, yenilenebilir enerji sektör temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, yeni mezun mühendisler ve ilgili yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.