Hyundai, İleri Dönüşüm Koleksiyonu ile Modayı Çevreci Bir Geleceğe Taşıyor

Hyundai, eski Moschino kreatif direktörü Jeremy Scott ile güçlerini birleştirerek elektrikli otomobil parçalarının kullanıldığı sıra dışı bir moda koleksiyonu hazırladı.

ABD’li moda tasarımcısı Jeremy Scott, yaklaşık 10 yıllık Moschino serüvenine son vererek kreatif direktörlük görevinden ayrıldı. Scott, Hyundai ile bir iş birliği yaparak elektrikli otomobil parçalarından yapılmış bir ileri dönüşüm koleksiyonu tasarladı.

Sürdürülebilirlik, otomotiv sektöründe de son yılların en önemli konularından biri haline geldi. Üretim süreçlerinde atıkların azaltılması yönünde alınan önlemler, otomobil üreticilerine sadece çevresel fayda sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda moda gibi popüler bir sektörle iş birliği yaparak yenilikçi ve anlamlı projelere de imza atmalarını sağlıyor.

 Hyundai’nin ileri dönüşüm moda platformu “Re:Style”, otomotiv atıklarını moda ürünlerine dönüştürmenin yanı sıra 4. yılını kutluyor. Bu yıl, platformun altında hazırlanan koleksiyon; elektrikli otomobil parçalarından yapılmış ve Jeremy Scott gibi ünlü bir tasarımcının imzasını taşıyor. Re:Style 2023 adını taşıyan koleksiyon, Hyundai’nin KONA modeli elektrikli otomobilinin lansmanıyla birlikte tanıtıldı. Koleksiyonda emniyet kemerleri, jant kapakları, arka lambalar, otomobil lastikleri ve silecekler gibi birçok otomobil parçası kullanıldı. Koleksiyonun genel görünümü ise siberpunk estetiğini yansıtıyor. Tasarımlar, Hyundai’nin elektrikli otomobil üretiminden arta kalan kumaşlarla şeker kamışı özütünün birleşiminden oluşan malzemeler kullanılarak tasarlandı. Böylece atık malzemeler yeniden değerlendirilerek çevre dostu bir yaklaşım sergilendi.

Hyundai, ilk kez 2019‘da tasarımcı Maria Cornejo ile iş birliği yaparak otomobil koltuklarından geri dönüştürülen kumaşlarla hazırlanan bir ileri dönüşüm koleksiyonu piyasaya sürdü. Sonraki yıllarda sürdürülebilir moda tasarımları üretmek amacıyla L’Eclaireur ve Boontheshop gibi markalarla iş birlikleri kurdu. Jeremy Scott ile olan iş birliği sonucu ortaya çıkan Re:Style koleksiyonu, ampute model ve Re:Style elçisi Lauren Wasser tarafından tanıtıldı ve 23 Mart’ta sergilenmeye başladı. Koleksiyon, Güney Kore‘nin başkenti Seul‘de 9 Nisan tarihine kadar görülebilir.