Hyundai, Girişimcilere Destek Oluyor

Teknoloji ve mobilite sektöründeki faaliyetlerine devam eden Hyundai, kendi bünyesinde gerçekleştirdiği yatırımların yanı sıra girişimcilere ve startup paydaşlara da destek sağlıyor.

Şirket, inovasyon ve yenilikçilik odaklı girişimlere destek vererek sektöre katkıda bulunmayı hedefliyor. Hyundai’nin bu stratejisi, geleceğin teknolojilerine yönelik güçlü bir ekosistem oluşturmayı amaçlıyor. Şirket, genç ve dinamik girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeleri ve büyümeleri için gereken kaynakları sağlayarak endüstriye katma değer sağlamayı sürdürüyor.

Hyundai, refahı ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Hyundai Motor Grubu, Seul’de gerçekleştirdiği İnovasyon Teknoloji Günü etkinliğiyle geleceğe dair planlarını ve projelerini paylaştı. Bu özel etkinlik, Hyundai’nin teknoloji alanındaki ilerlemelerini ve yenilikçi çalışmalarını vurguladığı bir platform oldu. Şirket, dünya genelindeki diğer şirketlerle iş birliklerine ve startup alanındaki inovasyon çalışmalarına devam etme konusundaki kararlılığını da dile getirdi.

Hyundai, mobilite, yapay zeka ve otonom teknolojilere yatırım yapıyor

Hyundai Motor Grubu, 2017 yılından itibaren inovasyon faaliyetlerini güçlendirme çabalarını sürdürerek, 2023’ün ilk çeyreğine kadar 200′den fazla girişime 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptığını duyurdu. Boston Dynamics, Motional ve Supernal hariç olmak üzere bu önemli yatırımı mobilite için yapan Hyundai, segmente göre mobilite hizmetleri de dahil çok sayıda iş kolunu destekledi.

Hyundai, Singapur merkezli Grab ve Hindistan’da faaliyet gösteren OLA gibi mobilite hizmeti sağlayıcılarına yaklaşık 550 milyon dolarlık yatırım yaparak sektöre önemli destek sağladı. Ayrıca yapay zekâ projelerine 50 milyon dolar, otonom sürüş teknolojilerine 42 milyon dolar ve enerji sektöründeki hidrojen projelerine de 20 milyon dolar ayırarak geleceğin trendlerine odaklandı.

Hyundai Motor Grubu Başkan Yardımcısı ve İnovasyon Grubu Başkanı Dr. Yunseong Hwang, “Yenilikçi teknolojiler veya hizmetlerle insanların hayatlarında olumlu değişikliklere yol açabilecek girişimler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleceğin akıllı ve sürdürülebilir mobilite çözümlerinin yaratılmasına ve insanlık için refah ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yönelik önemli adımlar atan girişimlere aktif olarak yatırım yaparak gerekli olan ekosistemi kuracağız.” dedi.