Honda’dan Yeni Otonom Çalışma Aracı

Japon otomotiv firması Honda, inşaat sektörü için epey kullanışlı olan prototip tam otonom aracını tanıttı.

Yeni otonom çalışma aracıyla inşaat sektörü ve şantiye verimliliğini artırmayı hedefleyen Honda, aracı endüstriyel amaçla üretti. Yüksek teknoloji ve güçte harmanlanan araç, tasarımı ve işlevselliğiyle oldukça ilgi çekiyor. Otonom iş aracı, henüz prototip aşamada ve fabrikalarda ya da inşaat alanlarında kullanılabiliyor. Aracık arkasında yüklerin yer alacağı bir alan bulunuyor, araç GPS sistemi sayesinde bir yükü bir yerden başka bir yere taşıyabiliyor. Araçta üst düzey engel tanıma özelliği bulunuyor, bu özellik sayesinde yük; sorunsuz bir şekilde nakliye ediliyor.

Yüzde yüz elektrikli olan otonom iş aracının, 900 kilograma kadar yük taşıma kapasitesi bulunuyor. Tam yüklü olan araç, 10 saate kadar kullanım olanağı sunuyor. Ayrıca otonom araç, 16 km/s hız yapabiliyor. Teknolojik olarak da güçlü bir altyapısı bulunan aracı kullanan kişiler, dahili bir ekran sayesinde aracı mobil uygulamayla yönlendirilebiliyor.

American Honda Motor Co. sistem mühendisliği müdürü Jason VanBuren, araçla alakalı şu açıklamalarda bulundu:

Honda AWV platformunu ilerletmeye devam ederken, CONEXPO’da aracı kendi şantiyelerinde test etmekle ilgilenen potansiyel iş ortakları ve şirketlerle görüşmek istiyoruz” AWV’nin inşaat ekiplerini desteklemek için değerli bir çözüm olabileceğine ve aynı zamanda şantiye verimliliklerini ve güvenliğini arttırabileceğine inanıyoruz. Honda’nın güvenilir, güvenli ve temiz mobilite teknolojisi geliştirme konusundaki onlarca yıllık deneyiminden yararlanarak, işgücü eksiklikleri ve iyileştirmeler gibi sorunları ele almayı hedefliyoruz.”

Honda, Otonom İş Aracı’nı ne zaman piyasaya süreceğini henüz açıklamadı. Fakat seri olarak üretilmesi planlanın aracın kısa zamanda sektörle buluşması için çalışmalar sürüyor.

Honda’nın Otonom İş Aracı’nı keşfetmek için videoyu izleyebilirsiniz.

Honda “Otonom İş Aracı” ile inşaat alanlarına ve fabrikalara teknolojiyi götürüyor.