Günde 100 Metrik Ton PET Geri Dönüşüm Malzemesi

Herbold Meckesheim, Türkiye’ye beşinci PET yıkama hattını tedarik ediyor. Doğa, şişeden şişeye uygulamalar için rPET pulları üretecek.

İlk kamyon bahçeden ayrıldı. Bunu 20 kişi daha takip edecek. En yeni yıkama hattını Herbold Meckesheim’dan yaklaşık 2.100 kilometre uzaklıktaki Kırklareli, Türkiye’ye teslim edecekler. Türkiye’nin Avrupa yakasında, Meckesheim merkezli özel makine üreticisinin en son geri dönüşüm tesisi Doğa şirketi için inşa ediliyor. Devreye alındıktan sonra, yıkama hattının günlük 100 metrik ton PET geri dönüşüm ürünü üretmesi bekleniyor. Şimdiye kadar inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olan Doğa, şişeden şişeye uygulamalar için geri dönüştürülmüş PET pulları satmayı planlıyor.

Doğa Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ayvacı, “Doğa Grubu olarak gayrimenkul, inşaat, madencilik, tekstil gibi alanlardaki faaliyetlerimize geri dönüşüm sektörünü de eklemekten gurur duyuyoruz” diyor. “Çevre dostu üretim kavramlarının giderek önem kazandığı günümüzde, önümüzdeki yılın başından itibaren son teknoloji makine parkurumuzla tamamen çevre dostu çözümlerle rPET pul üretimine başlamayı hedefliyoruz.” Ömer Ayvacı, “Tüm dünyada kabul gören mekanik geri dönüşüm teknolojisine sahip bir firma olan Herbold Meckesheim ile sektörün ihtiyaçlarını karşılayacağımızdan eminiz. Herbold Meckesheim’ın sağladığı teknik bilgi, destek ve know-how ile en kaliteli rPET pul üretimini en verimli şekilde gerçekleştireceğimizi biliyoruz” dedi.

Herbold’un en yeni geri dönüşüm tesisinin özelliği, ön ayırma için EWS 45/160 BA balya giderici veya varil şişe yıkama ünitesi HWTS 180/750 gibi temel bileşenleri de sağlamasıdır. Alan açısından, bu bölüm tek başına tesis düzeninin yarısını oluşturmaktadır. Gerçek temizleme prosesi en son teknolojiye uyar ve Herbold portföyünün en büyüğü olan iki kuvvetle beslemeli granülatör SMS 80/160-F7-2 SB3 ile başlar. Sıcak yıkama ve hidrosiklon aşamalarının yanı sıra müteakip hava separatörleri, gerekli verim için tasarlanmıştır. HVST 150/150’nin üç kademeli kurutucuları, minimum ince tanecik oluşumu ile maksimum kapasite elde etmek için tesise monte edilmiştir. Ek olarak, geri dönüşüm hattı ayrıntılı bir proses suyu arıtımı ile donatılmıştır.
Herbold Meckesheim, geçen yıldan bu yana Coperion’un Geri Dönüşüm İş Birimi’nin bir parçası. Stuttgart merkezli makine ve tesis üreticisi ve Herbold Meckesheim birlikte, her iki şirketin tamamlayıcı ve uyumlu teknolojilerine dayanan kapsamlı ve yenilikçi genel çözümler sunuyor. Mekanik işlemeden, plastiklerin indirgenmesi, yıkanması, ayrılması, kurutulması ve aglomerasyonundan, dökme malzeme taşıma, besleme ve ekstrüzyona, birleştirme ve peletlemeye kadar, iş birimi tüm süreci ve dolayısıyla değer zincirini kapsar. Mühendislik sahaları ve servis konumlarından oluşan küresel bir ağ, siparişlerin hızlı bir şekilde yerine getirilmesi, kurulum ve devreye almanın yanı sıra yetkin ve hızlı yerinde servis sağlar. Ürün geliştirme ve müşteri denemeleri için modern test merkezleri, Coperion’un Geri Dönüşüm İş Birimi portföyünü tamamlamaktadır.