Google Lens, Cilt Sorunlarını Tespit Edebilecek

Kullanıcılar, ciltlerindeki sorunlu bölgelerin fotoğraflarını Google Lens‘e yükleyerek benzer sonuçlara erişebilecekler. Bu şekilde çektikleri fotoğraflar aracılığıyla cilt sorunlarının ne olduğunu öğrenebilecekler.

Google, sağlık sektörüyle ilgili yaptığı çalışmalarla sık sık gündemde kalıyor. Şirket, Google Lens’in sağlık alanında özellikle cilt sorunlarına odaklanarak güncellendiğini duyurdu.

2017 yılında piyasaya sürülen Google Lens, kullanıcıların kameralarını kullanarak gördüklerini aramalarını, resim veya ekran görüntüsü alabilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar, ciltlerinde sorun olduğunu düşündükleri bölgenin fotoğrafını Google Lens’e yükleyerek benzer sonuçlara erişebilir. Bu şekilde çektikleri fotoğraflar aracılığıyla cilt sorunlarının ne olduğunu öğrenebilirler. Sistem, yapay zeka teknolojisi kullanarak sadece cilt sorunlarını değil, tırnak problemleri, saç dökülmesi gibi sorunlarla da ilgileniyor. Fakat Google’ın amacı sadece bilgi sağlamak, teşhis koymak değil.

Cilt, vücudumuzdaki en geniş organ olarak kabul edilir ve yetişkin bir insanın toplam vücut ağırlığının %15’ini oluşturur. Bu nedenle, insan vücudunda büyük bir öneme sahip olan cilde odaklanmak oldukça anlaşılabilir bir durumdur.

Google, sağlık konusunda çalışmalar yapan teknoloji şirketlerinin öncüsüdür. Geçtiğimiz Mart ayında yayınladığı blog yazısında, her yıl düzenlediği “The Check Up” etkinliğinde sağlık alanındaki yeni güncellemelerini duyurduğunu belirtti. Şirket, özellikle ABD’de yaşayan insanların kendilerine en yakın düşük maliyetli hastaneleri bulmalarını kolaylaştıracak bir adım attığını açıkladı. Kullanıcıların yakın zamanda arama sonuçlarında ücretsiz ve düşük maliyetli sağlık hizmeti sunan hastaneleri görebileceğini ifade etti. Bu kurumların “ücretsiz veya düşük maliyetli bakım” başlığı altında listeleneceği belirtildi. Şirketin amacı, insanların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamaktır.

author avatar
Aleyna Yıldırım
Editör