Goodyear, Geri Dönüşümle İzopren Üretecek

Goodyear Tire & Rubber Company, sürdürülebilir teknolojide öncü şirketlerden biri olan Visolis ile iş birliği yaparak biyobazlı malzemelerin geri dönüşümüyle izopren üretmeyi amaçlıyor.

Şirket, yenilebilir olmayan biyokütle ve tarımsal malzemeler olan lignoselülozik ham maddelerden yüksek kaliteli izopren üretmek için Visolis’in teknolojisinden yararlanacak. Visolis, ilk karbon ayak izi analizini yaparak sürecin azaltım potansiyelini keşfetti ve Goodyear ile yürütülen iş birliği projesinde bu azaltımları daha da geliştirmeye odaklanacak.

Goodyear küresel operasyonlar ve teknolojiden sorumlu kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Helsel, iş birliğinin şirketin sürdürülebilirlik yolculuğunda ilerleme kaydetmesi ve 2050’ye kadar değer zincirinde net sıfır emisyon da dahil olmak üzere hedeflerine ulaşmanın anahtarı olduğuna inandığını belirtti. Helsel,“Visolis gibi şirketlerle çalışarak öğrenmeye, yenilik yapmaya ve daha iyi bir gelecek inşa etmeye yardımcı olmaya devam edebiliyoruz.” dedi.

Goodyear, Sürdürülebilir Uygulamalara Olanak Tanıyor

Goodyear ile iş birliğinin atık malzemeleri değerli monomerlere dönüştürmek için devrim niteliğinde olduğunu söyleyen Üst Yöneticisi Deepak Dugar , şu ifadeleri kullandı: “Teknolojimizi bu şekilde kullanmaktan heyecan duyuyoruz. Bu ortaklık, sürdürülebilir uygulamalara ve pozitif değişim sağlayan malzemelerin geliştirilmesine olan ortak bağlılığımızın bir kanıtı.”

Rafine edilen ham petrolün bir yan ürünü olan izopren, bir hidrokarbon olup bazı sentetik kauçuk türlerinin üretiminde öncü bir madde olarak kullanılıyor. Ayrıca izopren birimleri, poliizopren üretiminde katalizör olarak kullanılarak uzun zincirler halinde polimerize edilerek lastik ve diğer ürünlerin üretiminde hammadde olarak kullanılıyor. Goodyear, ürün performansını sağlarken şirketin yüksek kalite ve güvenlik standartlarını karşılayan sürdürülebilir malzeme seçeneklerini aktif bir şekilde araştırıyor.

Goodyear’ın teknoloji ekipleri, şirketin sürdürülebilir malzeme kullanımını geliştirmek amacıyla yeni alternatif ham maddeleri araştırıp yenilikçi çözümleri entegre etmek için çalışıyor. Ayrıca şirket bu yılki satışlarının yüzde 70’inden fazlasını sürdürülebilir malzeme içeren lastiklerden oluşturmayı planlıyor.

author avatar
Hatice Çam
Editör