Escar, Elektrikli Aracını 2023’ün İkinci Yarısında Piyasaya Sürüyor

Escar Genel Müdürü Nora Karakaş, Elektrikli Mobilite aracının üretiminde son aşamaya gelindiğini ve 2023’ün ikinci yarısında pilot bölgelerde araçların kullanılmaya başlanacağını duyurdu. Karakaş ayrıca, 2023 yılında yeni yatırımlarla büyümeyi amaçladıklarını belirtti.

Türkiye’nin en eski filo kiralama şirketlerinden biri olan Escar, 2001 yılında faaliyete geçse de şirketin deneyimi eskilere dayanıyor. Escar Genel Müdürü Nora Karakaş, kontrolmatik ile iş birliğiyle hayata geçirecekleri “Mint” projesinde sona geldiklerini ve yılın ikinci yarısında üretime başlayacaklarını ifade etti. Karakaş, “Mobilite araç paylaşım modeli ile eşzamanlı olarak, batarya üretimi ve şarj istasyon kurulumu, sonrasında da mobilite araç üretimi planlıyoruz. Üretimini yapmayı planladığımız araçlarımız iki kişilik olacak ve yüzde yüz elektrikli sistemle çalışacak. Araçlarımız saatlik araç paylaşım ekosistemine sunulacak ve kurumsal şirketler de odak noktamızda yer alacak. 2023 yılı ikinci yarısından itibaren çalışmalarımızın altyapısını tamamlamış olmayı ve pilot bölgelerde araçlarımızın dolaşmaya başlamasını hedefliyoruz.” dedi.

Halka açılma sürecini 2021 Temmuz ayında tamamlayan Escar, Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı. Şirket, 2022 yılında net karını bir önceki yıla göre yüzde 74,3 artırarak 453,6 milyon TL seviyesine yükseltti. Escar, faaliyet karını bir önceki yıla göre yüzde 91,65 artırarak 484,5 milyon TL seviyesine yükselterek önemli bir başarı elde etti. Şirketin faaliyet kâr marjı ise yüzde 66,7 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde, Escar 726,2 milyon TL hasılat elde etti. Şirketin hisseleri Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı. 2022 yılında büyüme göstererek 242 bin araca ulaşan Türkiye filo kiralama şirketleri, 2023 yılından umutlu ve büyük beklentiler içinde.

Nora Karakaş, 2023’te yeni yatırımlarla büyümeyi hedeflediklerini aktardı. Escar’ın 2022 yıl sonu verilerine ilişkin bilgiler paylaşan Karakaş, “2021 yılında başarılı bir halka arz gerçekleştirmekle birlikte, halka arzdan elde ettiğimiz geliri doğru bir şekilde kullanarak ödenen faiz giderlerini azalttık ve karlılığımızı artırdık.” şeklinde konuştu.

.2022’yi başarılı bir finansal sonuçla geride bıraktıklarını kaydeden Karakaş, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Geçtiğimiz sene 2021’e göre adetsel olarak yüzde 20, net satışlarda da yüzde 64 oranında bir büyüme gösterdik ve 2023 yılında da büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Filomuzda bulunan toplam 4 bin 727 aracımızla hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Borsaya girmemizle birlikte gerek sermayemizin artması gerekse yatırımcılarımızın desteğiyle yeni yatırım alanlarına da giriyoruz.”