Eşarj’dan Türkiye’nin En Hızlı Şarj Noktası

Enerjisa Enerji‘nin çoğunluk hisselerine sahip olduğu Eşarj, Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonunu kurdu. Yeni şarj istasyonu, elektrikli araç kullanıcılarına daha kısa sürede şarj imkânı sunacak.

Eşarj, Ankara-Isparta yolu Dumlupınar Bulvarı’ndaki Taymek Unlu Mamüller dinlenme tesislerinde yeni bir yüksek hızlı (DC) şarj istasyonu kurduğunu duyurdu. Şirketin açıklamasına göre, bu istasyon araçların şarjını yüzde 10‘dan yüzde 80‘e ortalama 20 dakikada tamamlayabilme özelliğine sahip.

Hızlı şarj istasyonu araç sahiplerine zamandan tasarruf sağlayacak

Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, yapılan açıklamada elektrikli araç şarj istasyonu yatırımlarıyla müşterilere en iyi ve en hızlı deneyimi sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Murat Pınar, Türkiye’nin ilk ve en fazla hızlı elektrikli araç şarj istasyon ağıyla kurulduğu günden bugüne müşterilere yarım milyondan fazla şarjlanma deneyimi yaşatan ilk şirket olduklarını aktardı. Pınar, “İlklerin şirketi Eşarj olarak, elektrikli araç kullanıcılarının şarj istasyonlarında geçirdikleri zamanın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle müşterilerimizin zamanlarını verimli kullanmalarına odaklanarak yatırımlarımızda yüksek hızlı şarj istasyonlarına ağırlık veriyoruz. Türkiye’de de bir ilke imza atarak kurduğumuz 360 kilovat gücündeki ilk ve en hızlı şarj istasyonu ile ağımızı gün geçtikçe genişleterek 2023 sonuna kadar 81 ilde en az 1 DC olmak üzere toplam 1000 istasyon kurma hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Eşarj Türkiyenin en hızlı şarj istasyonunu kurdu

Eşarj, Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonunu kurarak elektrikli araç kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağladı. Yeni şarj istasyonu, kullanıcıların araçlarını daha kısa sürede şarj edebilmelerini sağlayarak günlük hayatlarını daha pratik hale getirecek. Artık elektrikli araç sahipleri, Eşarj’in geliştirdiği bu yenilikçi şarj istasyonu sayesinde daha az bekleme süresiyle yollarına devam edebilecekler. Bu önemli adım, sürdürülebilir ve çevreci ulaşımın yaygınlaşmasına katkıda bulunacak ve Türkiye’nin elektrikli araç altyapısını güçlendirmesinde bir adım olacak.

author avatar
Hatice Çam
Editör