Eşarj 1000’inci Şarj İstasyonuna Ulaştı

Elektrikli araç şarj istasyonu işletmecisi Eşarj 1000’inci istasyonunu, İstanbul’da faaliyete geçirdi.

Enerjisa Enerji’nin iştiraki Eşarj, Aqua Florya’da elektrikli araç parkının yoğun olduğu bir bölgede yüksek hızlı (DC) bir şarj istasyonu kurarak açılışını gerçekleştirdi. Türkiye’nin ilk ve en fazla hızlı şarj istasyonuna sahip olan şirket, bu adımıyla 81 ilde 1000 şarj istasyonu hedefine ulaşmış oldu.

Eşarj, yenilenebilir enerji sertifikası alan ilk şarj operatörü olarak öne çıkıyor ve istasyonlarının 700’ünden fazlası yüksek hızlı şarj imkanı sunmaktadır. Şirketin istasyonları toplamda 1800’e yakın soketi ve 80 megavatın üzerinde kurulu güce sahiptir. Ayrıca, global markaların elektrikli araç modellerine ek olarak, Türkiye’nin ilk yerli otomobili Togg’un satışlarının artmasıyla birlikte artan şarj istasyonu ihtiyacına da yanıt vermektedir.

Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, Eşarj’ın büyük bir dönüşüm ve gelişim hikayesinin öncülerinden biri olduğunu belirtti.

Pınar, şirketin Türkiye’nin dört bir yanında müşteri ihtiyaçlarına yönelik olarak hızlı şarj istasyonlarıyla büyümeyi hedeflediğini belirterek şunları ifade etti: “İstasyonlarımızın konumlarını, ilgili noktalardaki araç trafiği, ihtiyaç ve potansiyel baz alınarak belirledik. Yeni teknoloji yatırımlarımızla hızımızı artırmayı, şarj işlemini kolaylaştırmayı ve ülkemizin elektrikli araç dönüşümü için motivasyon oluşturan noktalar yaratmayı amaçlıyoruz.”

Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, 70 binden fazla üyeye sahip olduklarını ve yaklaşık 1 milyon işlem gerçekleştirdiklerini, böylece 25 milyon kilogram karbon salımını azalttıklarını söyledi. Altınay, “Ülke genelinde 1000 şarj istasyonu hedefine ulaştık ve bu hedefe yönelik olarak tüketicilerin ihtiyaçlarını ve artan talep noktalarını dikkate alarak yayılım gösterdik. Kurulduğumuz günden bu yana 1 milyona yakın şarj işlemi gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attık.” dedi.

Altınay, şirketin e-mobilite ortamında önemli bir aktör olarak konumlandığını belirtirken, “Gelecek yıl, hızlı şarjda lider konumumuzu güzergahlarımızı pekiştirerek sürdürmeyi ve müşteri odaklı hizmetlerimize yenilerini eklemeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, 1000 istasyon hedefine ulaşmayı bir kampanya ile kutlayan şirket, müşterilere 24-26 Ocak tarihlerinde tüm istasyonlarında araçlarını yüzde 20 indirimli şarj etme imkanı sunuyor.