Enerjisa, Enerji Tasarrufuna Katkı Sağlıyor

Enerjisa Enerji, “İşimin Enerjisi” uygulaması kapsamında iş birliğinde bulunduğu kamu ve özel sektör kuruluşları için geliştirdiği sürdürülebilirlik ve tasarruf odaklı ürünlerle yenilenebilir enerji kullanımını teşvik eden çözümler sunmaktadır.

Enerjisa’nın açıklamasına göre, Türkiye’nin net sıfır emisyon hedefine ve yeşil dönüşüm yolculuğuna önemli katkılar sağlamayı amaçlayan Enerjisa Enerji, gelecekte daha temiz ve sürdürülebilir bir enerji kullanımı için çalışmalarını sürdürmektedir.

Geçen yıl, Güneş Enerji Santrali (GES) projeleri, enerji verimliliği uygulamaları ve yeşil enerji sertifikasyonu gibi alanlarda toplam 66,8 megavat pik (MWp) kurulu güce sahip projelerin kurulumuna başlayarak, tüm müşterilere daha temiz ve sürdürülebilir enerjinin mümkün olduğunu göstermeyi hedeflemektedir.

Yeşil Enerji

Bu yıl söz konusu projelerin tamamının faaliyete geçmesiyle birlikte, yıllık 34 bin 188 hanenin elektrik tüketimine eş değer olan yaklaşık 102 bin megavatsaat (MWh) elektrik üretilecektir. Bu çalışma kapsamında yıllık olarak yaklaşık 136 bin ton karbon salımının engellenmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, Enerjisa Enerji’nin portföyünde yer alan işletmelerin 2 bin 671 gigavattsaatlik (GWh) elektrik tüketimi “Yeşil Enerji” ile sertifikalandırılacak ve yaklaşık 1,2 milyon ton karbon salımının önüne geçilmesi planlanmaktadır.