Enerjisa Commodities, Yeşil Sponsor Oldu

Enerjisa Commodities, Euroleague ile yaptığı iş birliği anlaşması kapsamında Türkiye’deki resmi Yeşil Sponsor unvanını 3 yıl boyunca üstlendi.

25 farklı ülkede faaliyet gösteren Enerjisa Commodities, enerji, gaz ve çevre sektörlerinde ticaret hizmetleri sunuyor. Sektörün önde gelen firmalarından biri olan marka, kurumlara emisyon azaltma stratejileri ve karbon ayak izi düzenlemesi konularında destek sağlıyor.

Enerjisa Commodities, bu sponsorlukla yeşil enerji ve sürdürülebilir gelecek gibi konularda kamuoyu farkındalığını güçlendirmeyi amaçlıyor. Türkiye ve Avrupa’da elektrik ticareti alanında faaliyet gösteren Enerjisa Commodities, uluslararası elektrik kapasite ihaleleri, doğalgaz ticareti, enerji santrali dengesizliği yönetimi, özelleştirilmiş yenilenebilir enerji santrali çözümleri, uluslararası yeşil çevresel ürün ticareti ve gönüllü yeşil sertifikasyon çözüm ortaklığı gibi hizmetler veriyor.

Barselona’da Euroleague merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Euroleague CEO’su Paulius Motiejunas, sektörde önemli bir lider olan Enerjisa Commodities’in Euroleague ile iş birliği yapma ilgisinden gurur duyduğunu ifade etti. Motiejunas, “Türkiye, geniş bir basketbolsever kitlesine sahip olmasıyla Euroleague’in en kritik pazarlarından biri. Çevresel farkındalığı artırmaya yönelik destekleriyle ön plana çıkan bir markayla böyle bir iş birliği yapmak bizim için son derece önemli.” dedi.

Enerjisa Commodities, Yeşilin Sponsoru Oluyor

Enerjisa Commodities Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Erbil Bayçöl, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“İnanıyorum ki bu iş birliği markamız ve Euroleague arasında uzun soluklu ve ilham verici bir yol arkadaşlığının ilk adımı olacak. Bu çok değerli organizasyonun Resmi Yeşil Sponsoru olduğumuz için son derece heyecanlı ve gururluyuz. Bu iş birliği bizim açımızdan bir sponsorluk anlaşmasının çok daha fazlasını ifade ediyor. Bu büyüleyici spor dalı ve güçlü organizasyon sayesinde milyonlarca insana ve kuruma ulaşarak onları sürdürülebilir gelecek yolculuğumuzda bize katılmaya davet etme olanağı bulacağız.”

İhsan Erbil Bayçöl, Enerjisa Üretim olarak şirketlerin karbon sertifikalarını doğalgaz ticareti, enerji santrali dengesizliği yönetimi, firmaya özel yenilenebilir enerji santrali çözümleri, uluslararası yeşil çevresel ürün ticareti ve gönüllü yeşil sertifikasyon çözüm ortaklığı gibi hizmetler sunduklarını aktardı.

“Avrupa Birliği 2026’dan itibaren Türkye’den ihraç edilen ürünlerden karbon vergisi alacak. Şirketlerin karbon emisyonlarını sıfırlamak için fazla vakitleri kalmadı. Biz şirketlere sertifikasyon desteği veriyoruz ancak. Firmaların bu konuda daha aktif olmaları gerekiyor. Türkiye’nin Avrupa Birliği gibi büyük bir ticaret ortağına yapacağı ihracatta getirilecek bir karbon vergisi firmaları zorlayabilir. Bu alanda biz de şirketlere gerekli bilgi ve altyapı desteğini vermeye hazırız” diye konuştu.