En Büyük Barut Fabrikası Sungurlu OSB’ye Kuruldu

Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ne Türkiye’nin en büyük barut fabrikası kuruldu. Açılışı, Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilecek.

Gold Force Sungurlu Barut Fabrikası’nın hafif silah mühimmatları için barut üretimini içeren ilk aşaması devreye alınıyor. Fabrikanın Genel Müdürü Mehmet Tök, fabrikanın açılışı için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Türkiye’nin En Büyüğü Olacak

Karadeniz ulaşım koridoru üzerinde stratejik bir konuma sahip olan Sungurlu, başkent Ankara’ya yakınlığı nedeniyle önemli bir yerde bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda savunma sanayi fabrikalarının faaliyete geçmesiyle Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi büyüme trendine devam etmektedir. Çorum Hakimiyet’in haberine göre, Sungurlu OSB’nin daha da genişlemesi beklenirken, yeni yatırımların sırada beklediği ifade edilmektedir. Bu yeni fabrikalar ve iş sahalarının ilçede hem işsizliği azaltması, hem nüfusunu koruması ve artırması, hem de ekonomik büyümesi hedeflenmektedir. Bu bağlamda, Ahlatcı Holding tarafından kurulan Türkiye’nin en büyük barut fabrikasının Sungurlu OSB’ye eklenmesi planlanmakta olup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden önce açılışını gerçekleştirmesi öngörülmektedir.

Barut Üretecek Fabrikada Geri Sayım

Gold Force Sungurlu Barut Fabrikası’nın hafif silah mühimmatları için barut üretimini içeren ilk aşaması devreye alınıyor. Fabrikanın Genel Müdürü Mehmet Tök, fabrikanın açılışı için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alacak olan savunma sanayi bölgesi için girişe tabelalar yerleştirilirken, fabrikanın tabelası da takıldı.