En Başarılı Kadın Girişimciler Belli Oldu

Garanti BBVA, bu yıl Ekonomist dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile iş birliği yaparak düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın 17. sürümünü başarıyla tamamladı.

Garanti BBVA, Ekonomist dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile bu yıl düzenlediği 17. Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın sonuçlarına göre, ödül töreninde beş kategorinin birincilerini açıkladı.

Yarışmada, DG Geri Kazanım’ın kurucusu Nagihan Yılmaz, ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’ kategorisinde birinci olarak seçildi. Bilge Can, Anatolian Craft girişimiyle ‘Türkiye’nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi’, Seyyare Sungur, Fındık Ocağı girişimiyle ‘Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi’ oldu.

Şevin Ballıktaş, Usersdot girişimiyle ‘Türkiye’nin Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi’ seçilirken, bu yıl eklenen ‘Türkiye’nin Kadın Kooperatifi’ ödülünü ise Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Kooperatifi (HAZEK) adına Leyla Ayvazoğlu aldı.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, açıklamada yaptığı konuşmada, kadın ve erkeğin tamamen eşit olduğu, kadınların iş hayatının ayrılmaz bir parçası olduğu bir dünyada sürdürülebilir kalkınmadan bahsedilebileceğini belirtti. Baştuğ, son yıllarda kadın girişimciliğini teşvik eden ve destekleyen değerli çalışmalara dikkat çekerek, ‘2006 yılından bu yana kadın girişimcilere verdiğimiz sürekli destek, bugün bankacılık ve diğer sektörlerde örnek alınarak yeni programların oluşturulmasına vesile oldu.’ ifadelerini kullandı.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın ilk senesinde 103 başvuru ile başlayarak günümüzde binlerce başvuruya ulaşmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, böylesi bir oluşumun paydaşı olmaktan onur duyduklarını ifade etti.

Bezircioğlu, yarışmanın her kadına girişimcilik cesareti veren yönüne vurgu yaparak, ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması, esas kıymeti başvuran, yarışan ve finale kalan kadın girişimcilerden çok, öyküsü karanlıkta kalan kadın girişimcilere tutacağı ışıkla anlam kazanacaktır.’ şeklinde bir açıklama yaptı.

Kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla ekonomik ve sosyal alanda kadınların güç kazanmasına yönelik ulusal ve uluslararası projeleri desteklediklerini belirten Bezircioğlu, şunları kaydetti:

‘Bugüne kadar binlerce kadın girişimcisine destek olmanın ötesinde, onların başarı hikayelerini topluma duyurarak, diğer kadınlara ilham kaynağı olmalarını sağladık. Girişimcilik yolunda kadınlara yol arkadaşlığı yaptık, gelişmelerine tanık olduk, hep birlikte sevindik ve başarılarıyla gurur duyduk; bu gururu yaşamaya devam ediyoruz. Ortak hedefimiz, Cumhuriyet’in 2. yüzyılında daha çok kadının sesini dünyaya duyurabilmek ve öyküleriyle ilham veren kadınlara daha çok cesaret aşılamak olacaktır.’