Emmanuelle Maire Plastik Geri Dönüşümü Konferansı

Emmanuelle Maire, DG Çevre, Avrupa Komisyonu‘nun “Döngüsel Ekonomi, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim” Birimi Başkanı, Plastics Recycling Show Europe’un konferansında, 19-20 Haziran 2024 tarihlerinde Hollanda’nın RAI Amsterdam şehrinde ana konuşmacı olacak. Maire, Plastics Recyclers Europe Başkanı Ton Emans ile birlikte, Avrupa’da plastik geri dönüşümü için gelecek adı altında konferansın açılış oturumunda yer alacak.

İki gün sürecek kapsamlı program, Avrupa ve ötesinde plastik geri dönüşüm değer zinciri önündeki tüm önemli konuları detaylı bir şekilde ele alacak. Konuşma yapacak önde gelen endüstri temsilcileri arasında şu ana kadar onaylanan isimler:

Hugo-Maria Schally – Avrupa Komisyonu DG Çevre’nin Uluslararası Çevre Müzakereleri Danışmanı

Feliks Bezati – Mars Global Döngüsel Ambalaj Direktörü

Gian De Belder – Procter & Gamble Teknik Direktörü – AR-GE Ambalaj Sürdürülebilirliği

Adrian Sen – Colgate-Palmolive Kıdemli Ambalaj Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Müdürü

Therese Litsin – IKEA’nın Plastik ve Kimyasal Hammadde Lideri

Dragos Popa – Roland Berger Başkanı

Scott R. Trenor – Plastics Recyclers Association (APR) Teknik Direktörü


Konferans oturumları, plastik geri dönüşümünde en güncel politik, yasal, pazar ve teknolojik gelişmeleri ele alacak. Ana konular arasında Avrupa’da plastik geri dönüşümünün geleceği, pazar analizi ve tahminleri, ve AB yasal düzeninin derinlemesine incelenmesi yer alacak. Özellikle, Odak noktası Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliği (PPWR) olacak ve ayrıca geri dönüştürülmüş içerik hedeflerine ulaşmak için alınacak önlemler ve kimyasal geri dönüşümdeki en son gelişmeleri keşfetmeye yönelik oturumlar bulunacak.

Aynı zamanda, panel tartışmaları, toplama ve sıralama süreçlerini geliştirmek ve uyumlu hale getirmek, geri dönüşüm için tasarım, ve plastik döngüselliğinin küresel ölçekte ilerlemesine dair en son güncellemeleri tartışmayı teşvik edecek.

Özel plastik akış odaklı oturumlar, PET, PO filmleri, PVC, HDPE, PP ve ELV & WEEE’nin geri dönüşümünde karşılaşılan zorlukları, sorunları ve fırsatları ele alacak.

Plastics Recycling Show Europe, Crain Communications ve Plastics Recyclers Europe’un ortak organizasyonuyla düzenlenmektedir ve plastik geri dönüşüm profesyonelleri için özel olarak tasarlanmıştır. Plastik ve geri dönüşüm sektörlerinden anahtar oyuncuları bir araya getirerek, yenilikçi teknolojileri sergilemek, en iyi uygulamaları paylaşmak, ağ kurmak ve iş yapmak amacını taşır. Etkinlikte plastik geri dönüşüm makine ve ekipman tedarikçilerinden, plastik malzeme tedarikçilerinden ve bileşimcilerden, ön işlemcilerden, mekanik ve kimyasal plastik geri dönüşüm firmalarından, atık yönetimi uzmanlarından ve endüstri birliklerinden geniş bir kesim temsil edilmektedir. 2023 yılında PRS Europe, Avrupa genelinden ve uluslararası alandan 80’den fazla farklı ülkeden 8,500’den fazla ziyaretçi çeken rekor bir katılıma ulaşmıştır.

Poly to Poly, PRS Europe 2024’ün platin etkinlik sponsoru, EREMA ise altın sponsor olarak yer almaktadır. Ayrıca, Avient, Axens, BASF, Chemical Market Analytics, Dow, Eastman Chemical, Kraton Polymers, Milliken, Neste, SK Functional Polymer ve Trinseo da gümüş sponsorlar arasında bulunmaktadır.