Eko-Tasarım: Kahve Kapsülünün Bisiklete Dönüşümü

Nespresso, sürdürülebilirlik ve yaratıcılığın birleştiği bir projeye imza attı. Ünlü kahve markası, çevreye duyarlılık ve geri dönüşümün önemine vurgu yapmak amacıyla Vélosophy iş birliği yaptı. Bu iş birliği ile kullanılmış kahve kapsüllerinden RE:CYCLE adlı bisiklet tasarlandı.

Nespresso, sürdürülebilir bir projeye imza atarak çevreye duyarlılık ve geri dönüşümün önemini vurgulamak için İsveçli bisiklet markası Vélosophy ile güçlerini birleştirdi. Bu iş birliğinin meyvesi olan RE:CYCLE isimli bisiklet, eski kahve kapsüllerinin değerlendirilmesiyle ortaya çıktı. Yüzde 95 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen bir kadroya sahip olan RE:CYCLE, çevreye saygıyı ve sürdürülebilirliği temsil ediyor. Bu özel bisikletin yapımında kullanılan geri dönüştürülmüş malzemenin yüzde 20‘si, atık Nespresso kapsüllerinden elde ediliyor. Bu sayede Nespresso’nun atık kapsüllerinden yeni bir değer yaratılıyor ve çevre dostu bir bisiklet ortaya çıkıyor.

Geri dönüşüme ve çevre duyarlılığına önem veren marka, 2019 yılında da kahve kapsülleriyle bir bisiklet yaratmıştı. Fakat bu iş birliği kapsamında hayata geçirilen bisiklet hem daha estetik hem de daha şık.

Önceki Nespresso bisikleti, Arpeggio karışımının canlı renklerini taşıyordu ve oldukça dikkat çekiciydi. Ancak bu yılki model, Nespresso’nun buzlu kahvesi Ice Leggero’ya bir gönderme yaparak şık bir açık mavi renkle süslenmiş. “California Dream Blue” adı verilen bu renk tonu, bisikletin tasarımında kullanılan açık sütlü kahve renkli detaylar ve buharla bükülmüş sepetiyle harika bir uyum sağlıyor. Bu özel renk, bisikletin modern ve çağdaş bir görünüme sahip olmasına katkıda bulunurken, Nespresso’nun kalitesi ve özgün tarzıyla da uyum içinde.

Kahve Kapsülünden Bisiklet Özellikleriyle Hem Şık Hem de Pratik

Bisiklet zili, Nespresso’nun Vertuo kapsülünün şeklini andıran bir tasarıma sahip. Bu özel zil, bisiklet kullanıcısına çevredeki insanlara sesli bir şekilde yol vermek veya dikkat çekmek için kullanılabilir. Ayrıca bisikletin güvenliği için önemli olan bir özellik.

Sepet ise kullanıcıların kahvelerini güvenli bir şekilde taşıyabilmesi için özel olarak tasarlanmış. İki bardak tutacağına sahip olan sepet, kahvelerin sabit bir konumda tutulmasını sağlıyor. Bu tutacaklar, bisiklet hareket halindeyken bile kullanıcının kolaylıkla kahve içebilmesini mümkün kılıyor. Böylece bisiklet sürerken bile keyifle kahve keyfi yapmak mümkün oluyor.

Nespresso ve Vélosophy iş birliğiyle oluşturulan bu özel bisiklet, tasarımındaki detaylardan ötürü kahve severlerin dikkatini çekiyor. Estetik açıdan şık bir görünüm sunan bisikletin zili, bisiklet kullanımını daha güvenli hale getirirken, sepetinde bulunan bardak tutacakları da kahve keyfini pratik bir şekilde yaşama imkânı sunuyor.

Bu özel bisikleti yakından incelemek için tıklayabilirsiniz.