Eco-Friendly Markadan, Plastik Sorununa Dikkat Çeken Kampanya

Doğa dostu ev temizlik markası Smol, plastik sorununu ele alan ve çevre dostu ambalajlarının farkındalığını artırmayı hedefleyen bir kampanya hayata geçirdi.

Smol, Mother London tarafından hazırlanan yeni kampanyasıyla plastik kullanmayan ambalajları vurgulamak için bir çamaşır makinesi modeli kullanarak plastik kusan bir görüntü oluşturuyor. “Sick of Plastic” adı verilen bu kampanya, Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırmanın sonucunda ortaya çıktı ve ülkedeki hanelerin yılda 110 milyondan fazla plastik çamaşır deterjanı kabı kullanarak her yıl 70 milyon plastik çamaşır paketini çöpe attığını ortaya koyuyor. Bu, Smol’un bugüne kadarki en büyük pazarlama kampanyası olma özelliğini taşıyor.

Marka, yalnızca çamaşır yıkama sırasında oluşan büyük miktarlardaki mikroplastik atıklara dikkat çekmek için bu konuda çarpıcı bir metafor kullanıyor. Kampanya, Freddie Powell tarafından yönetilen bir reklam filmi ile sunuluyor. Film, bir gece yarısı hazımsızlık çeken bir standart çamaşır makinesinin tüm ömrü boyunca olası plastik atık miktarını aniden kusmaya başlamasıyla açılıyor. Sonrasında çarpıcı istatistikleri sunarak, Smol’un plastik içermeyen ambalajlarına vurgu yaparak sona eriyor.

Smol, İngiltere’de plastik içermeyen çamaşır kapsülleri sunan ilk marka olarak biliniyor. Bu kampanya, plastik karşıtı mesajlardan yorgun olan kitlelere dikkat çekici bir konseptle ürünlerini tanıtmayı ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Marka, tamamen geri dönüştürülebilir ve gübrelenebilir ürün ambalajları kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda bitki bazlı mürekkepler de kullanıyor.

Smol’un Pazarlama Sorumlusu Hillary Strong, kampanyayla alakalı şu sözleri aktardı:

 “İnsanlar plastik atıklarını azaltmanın gerekliliğinin farkındalar ancak çoğu satın alıp kullandığı ve tek kullanımlık plastik atıkların büyük bir kaynağı olan plastikler hakkında pek düşünmüyor. Smol olarak, İngiltere’nin ilk plastiksiz çamaşır kapsülü olmaktan gurur duyuyoruz ve herkes Smol kullanmaya başlarsa her yıl 70 milyon plastik çamaşır paketinin çöpe gitmesini engelleyebiliriz.

Kampanyanın reklam filmini izlemek için: