Dünya’nın İlk Akıllı Yağmur Ormanı Geliyor

NTT Group ve ClimateForceDünya’nın ilk akıllı yağmur ormanını oluşturmak için ortaklık kurdular. Hızla artan iklim değişikliğinin olumsuz etkileri birçok zorluğu beraberinde getirmesi Dünya’nın korunmasını ve felaketlerin önlenmesini giderek zorlaştırdı.

Avustralya Müzesi’ne göre Avustralya da, fazla yüksek sıcaklıklar, artan kuraklıklar, yangın mevsimleri, seller ve aşırı hava koşulları da dahil olmak üzere iklim değişikliğinin etkilerine şahitlik ederken, ülke rotasını doğayı korumaya yönelik daha yeşil yollara çevirdi.

Dev teknoloji şirketi olan NTT Group, NTT’nin Akıllı Yönetim Platformu teknolojisini kullanarak dünyanın ilk Akıllı Yağmur Ormanını yaratmak için Avustralya’da bulunan hayır kurumu ClimateForce ile iş birliği yaptı. Kuruluşlar tarafından yapılan açıklamada da, ortaklığın Avustralya’nın Daintree Yağmur Ormanı’nın bir bölümünü yeniden canlandırmayı ve küresel çapta çevre restorasyon çabaları için sürdürülebilir ve uygun maliyetli senaryolar oluşturmayı hedeflediği belirtiliyor.

Biyolojik Çeşitliliği Korumak, Daintree ve Başka Bölgelerde Dayanıklı Yerel Ekonomileri Teşvik Etmektir

ClimateForce, Avustralya’daki Daintree Yağmur Ormanı’nın onlarca yıl önce tarım için temizlenen bir kısmını halihazırda restore ediyor. Büyük Set Resifi’nin yanında yer alan bu arazi daha sonra istilacı bitki türlerinin istilasına uğradı. NTT ortaklığı artık ClimateForce’un Akıllı Yönetim Platformu (SMP) Teknolojisi ve Analitikleri aracılığıyla yağmur ormanlarını yenileme projesine destek olacak.

ClimateForce CEO’su ve Kurucu Ortağı Barney Swan projeyi şu sözlerle açıkladı: “ClimateForce, biyolojik çeşitliliği koruyan ve iklim değişikliğini hafifletmeye yardımcı olan teknolojiler için deneme alanıdır. NTT ve NTT DATA’nın cömert desteği, Daintree’deki girişimimizi hızlı bir şekilde genişletmemize ve ekosistemleri yenileyen, biyolojik çeşitliliği koruyan ve diğer bölgelerde dirençli yerel ekonomileri teşvik eden tekrarlanabilir modeller geliştirme hedefimizi hızlandırmamıza yardımcı olacak.”

Büyük Set Resifi’nin bitişiğindeki Avustralya’nın Daintree Yağmur Ormanlarında uygulanmaya devam edecek.

Hedef, çevre restorasyonu için tekrarlanabilir modeller geliştirmek, biyolojik çeşitliliği korumak, Daintree ve diğer bölgelerde dayanıklı yerel ekonomileri teşvik sağlamaktır.

NTT DATA, veri toplama ve analiz gerçekleştirmek için yapay zekadan (AI) yararlanmayı planlıyor. Ayrıca, çeşitli organik yeniden ağaçlandırma senaryolarını değerlendirmek için tahmine dayalı analitik başlatılacağı belirtiliyor.

NTT DATA Services CEO’su Bob Pryor ise şu açıklamalarda bulundu. “NTT DATA, Barney ile babasının Antarktika için sürdürülebilir uygulamaları ve uzun vadeli korumaları savunan Undaunted: Güney Kutbu 2023 keşif gezisine sponsor olmamız aracılığıyla tanıştı. Bu ilişkiyi genişletmekten ve ClimateForce’un sürdürülebilir bir geleceği gerçekleştirme vizyonumuzla mükemmel bir şekilde uyum sağlayan tropik bölgelerdeki misyonuna yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz.”

Girişim, biyolojik çeşitliliği koruyan ve iklim değişikliğinin azaltılmasına yardımcı olan teknolojiler için bir deneme alanıdır.

Bu durumda yağmur ormanları gibi mühendislik ekosistemleri çok fazla zorlukla karşılaşabilir. Ancak mevcut ortam, endüstrilerin gelişmesini ve sürdürülebilir bir gelecek geliştirmesini gerektiriyor.

author avatar
İpek Dogan