Diyarbakır OSB’den Yardım Seferberliği

300 fabrikanın faaliyet gösterdiği Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB), deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerinde ardından ilk etapta 200 aileyi misafir ettiklerini açıklayan Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, önce kent geneline daha sonra da diğer deprem bölgeler için harekete geçtiklerini söyledi.

Depremden en çok etkilenen AdıyamanHatay ve Kahramanmaraş illerine 100 iş makinesi gönderdiklerini dile getiren Başkan Fidan, “Depremden sonra ilk işimiz STK’lara yan yana gelmek oldu. Valilik, AFAD, büyükşehir ve diğer belediyeleri ile görüşmeye başladık. Bir koordinasyon sağlamaya çalıştık. İlk işimiz Diyarbakır’dı. Yardımlar, battaniyeler, gıda ve barınma yerlerini yaptıktan sonra ikinci gün Adıyaman, Maraş, Hatay, Malatya oralara da yetişmeye çalıştık. 55 bin adet soğuk sandviç, 100 adet iş makinesini deprem bölgelerine gönderdik. İlleri arayıp oradaki koordinasyon merkezlerini arayıp nelere ihtiyaç olduğunu öğrenip ona göre ihtiyaç malzemelerini gönderdik. Depremden kendi yara almasına rağmen 10 il bölgesine yardım ulaştıran ilin adıdır Diyarbakır. Biz bugün de ulaştırdık yarın da ulaştıracağız” dedi.

Ayni yardımların yanı sıra birçok ihtiyaç malzemesini afet bölgelerine ulaştıran Diyarbakır OSB, depremzedeler için 200 adet çadır üretip, enkaz bölgelerine ulaştırdı. OSB’de ilk kez 18 metrekarelik çadır üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Fidan, şöyle devam etti:

“60 kişilik bir grupla çalıştık, kendi kriz merkezimizi oluşturduk. Gelen talepler hep çadır üzerindeydi.  Teknik ekibimizi oluşturduk, aynı gece örnek çadır yaptık ve çarşamba sabah çadır üretimine başladık. Şu ana kadar yaklaşık 200 çadır gönderdik. Çadırlarımızı birebir yerlerine ulaştırıyoruz. Beni duygulandıran en önemli şey de şu oldu; gönderdiğimiz bir çadır Adıyaman’ın bir köyüne kurulmuş; minderler, döşekler atılmış. Çocuğun yüzündeki tebessüm beni çok duygulandırdı.”

KAYNAK:

1.https://sanayigazetesi.com.tr/diyarbakir-osbden-yardim-seferberligi/

author avatar
Aleyna Yıldırım
Editör