DHMİ İle İTÜ Havacılık İş Birliği Yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), hava trafik yönetimi konusunda iş birliği yapmaya karar verdiler.

DHMİ ile İTÜ’den Havacılık İş Birliği: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), hava trafik yönetimi alanında AR-GE çalışmalarını öncülük eden akademik faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla iş birliği yapacaklar.

Söz konusu protokol, hava trafiği akış modelleri, analizleri ve değerlendirmeler, hava sahası modelleri, analizleri ve performans iyileştirme, hava trafik yönetimi karar destek sistemleri geliştirme ve insansız hava araçları trafik yönetimi konularında düzenlemeler içermekte.

Simülasyona Akademik Katkı

Koyuncu, yaptığı açıklamada, hava trafik yönetim sistemlerinde modelleme ve simülasyon çalışmalarına akademik katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “İTÜ olarak nitelikli bir ekibimiz bulunuyor. DHMİ’ye hava trafik yönetim sistemleri konusunda akademik destek sunacağız. İş birliği çerçevesinde mevcut sistemlerin gözden geçirilmesini ve bunların daha verimli hale getirilmesini hedefliyoruz.” dedi.

Keskin, teknoloji çağında bilimin rehberliğinden DHMİ’nin faydalanmasının önemine vurgu yaparak, “Üniversitelerle iş birliğini daha da güçlendirerek, en son teknolojilere ulaşarak projelerimizi, sistemlerimizi, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi geliştirmek ana hedeflerimizden biridir.” şeklinde konuştu.

Havacılıkta Altın Dönem Projeleri

Türk havacılığının son 20 yılda tarihe “altın dönem” olarak geçen ve dünya genelinde birçok büyük projenin başarıyla hayata geçirildiğine dikkat çeken Keskin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye’nin Yüzyılı’na yakışır daha büyük ve önemli projeleri hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu protokolün, havacılık alanında yerli ve milli sistemlerin geliştirilmesi ve kullanılmasındaki yolumuza güç katmasını temenni ediyorum. Küresel havacılık sektörünün saygın bir kurumu olarak, İTÜ gibi seçkin bir üniversite ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.” şeklinde değerlendirmede bulundu.