Denim Yeniden Hayat Buluyor: Geri Dönüştürülmüş Kumaşlardan Oluşan Dev Sanat Eseri

Levi Strauss & Co, geri dönüştürülmüş Levi’s 501 jeanlerinden oluşan devasa bir denim muralı için denim sanatçısı Ian Berry ile iş birliği yaptı. Dev denim muralı, Milano Tasarım Haftası‘nda sergilenmeye hazırlanıyor.

Levi Strauss & Co., ikonik jean pantolonu 501’ün 150. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Londra merkezli denim sanatçısı Ian Berry ile iş birliği yaptı. Berry’nin geri dönüştürülmüş kotları kullanarak oluşturduğu devasa denim muralı, Milano Tasarım Haftası’nda sergilemeye hazırlanıyor. 10 metre genişliğinde ve 4 metre boyunda olan bu dev mural, Milano Üniversitesi’nin sembolik binalarından biri olan Via Festa del Perdono’daki tarihi Ca’ Granda kampüsünde düzenlenecek olan Design Re-Evolution sergisinde yer alacak. Sergi, 18-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Mural, farklı dönemlere ait kültürel arketipleri temsil eden yedi farklı figürü içeriyor. Bu figürler, 1880’lerin kovboylarından İkinci Dünya Savaşı sırasında fabrikalarda ve tersanelerde çalışan kadınlara ve 1970’lerin motorcularına kadar uzanıyor. Sanatçı, “Efsaneler Asla Ölmez” yazılı bir pankartın çevresindeki hippi, punk, motorcu ve kovboy figürleri ile Levi’s 501 stilinin farklı dönemlerini tasvir etmeye çalışıyor. Sanatçı Ian Berry, Kuzey Londra’daki atölyesinde parça parça tasarladığı eseri ilk olarak Paris’te sergileyeceği alanda bir araya getirdi.

Sanatçı, geri dönüştürülmüş denim kumaş artıklarını kullanarak pek çok ünlü kişinin portresini oluşturuyor ve eserleri için yalnızca geri dönüştürülmüş kumaşları tercih ediyor. Levi’s ile bir süredir iş birliği içinde olan Berry, Levi’s 501 modelinin 150. yılı kutlamaları için geri dönüştürülmüş 501 parçalarını kullanarak mavi tonlu bir tablo oluşturdu ve markanın şimdiye kadar en büyük reklam panosuna imza attı. Sanatçı, denim tarihinin gerçek başlangıcının İtalya’nın Cenova kentinde olduğunu belirterek, Milano Tasarım Haftası’nda yer almanın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade ediyor.