Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörünün Ocak-Eylül Dönemindeki İhracatı Yüzde 26 Arttı

Demir ve demir dışı metaller sektörünün Ocak-Eylül dönemindeki ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 11,1 milyar dolara ulaştı. Türkiye’nin genel ihracatından yüzde 6 pay alan sektörün birim ihraç fiyatı ise yüzde 19 artışla 4,69 dolara yükseldi.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) tarafından açıklanan verilere göre, sektörün Eylül ayı ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artışla 1,1 milyar dolara yükseldi. Ocak-Eylül dönemi ihracatı ise geçen yılın aynı aylarına göre yüzde 26 artarak 11,1 milyar dolara ulaştı. Sektörün, Türkiye’nin toplam aylık ihracatı içerisindeki payı ise yüzde 6 oldu.
Alt sektör ihracatında en fazla ihracat 825 milyon dolar ile alüminyum ürün grubunda gerçekleşti. Alüminyum sektörünü 329 milyon dolar ile demir çelik mamulleri, 230 milyon dolar ile metaller ve 132 milyon dolar ile bakır ürün grupları takip etti.

Tecdelioğlu: “Hedeflerimize ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz”
Eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendiren İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, sektörün ihracat hedeflerine ulaşması için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. Tecdelioğlu, “Sektör olarak bu dönemde de ihracatımızda yükseliş ivmemizi sürdürdük. İhracat noktasında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız ile sektörümüzü bir üst noktaya taşımakta kararlıyız. İDDMİB olarak çalışmalarımız son sürat devam edeceğiz. Hem sektörümüze hem de Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.