CW Enerji’den Güneş Enerjisi Santrali Yatırımı

Balıkesir merkezli bir firma olan CW Enerji, bir işletmenin çatısına 12.326,81 kilovatlık güneş enerjisi santrali (GES) kurulumunu başarıyla tamamladı.

CW Enerji, Balıkesir’de bulunan bir işletmenin çatısına 12.326,81 kilovat pik (kWp) gücündeki güneş enerji santrali (GES) kurulumunu başarıyla gerçekleştirdi.

Şirketin açıklamasına göre, yeni GES projesi sayesinde firma yılda yaklaşık 6 milyon 459 bin 865 kilogram karbon salımını engelleyecek ve yaklaşık 975 ağacın korunmasına destek olacak. CW Enerji’nin CEO’su Volkan Yılmaz, temiz, güvenilir ve sürdürülebilir güneş enerjisinin önemine vurgu yaparak, “Fosil yakıtlara karşı güneş enerjisinin kullanımı her geçen gün artmaktadır. Artık evlerden fabrikalara, iş yerlerinden sanayi alanlarına, hastanelerden otellere, alışveriş merkezlerine kadar birçok yerde güneş panelleri görmekteyiz. Bu ülkemiz için son derece olumlu bir gelişmedir.” şeklinde konuştu.

Volkan Yılmaz

Güneş enerjisinin uzun vadeli, kalıcı ve ekonomik bir çözüm sunduğunu belirten Yılmaz, “Türkiye, yüksek enerji potansiyeli, kullanım kolaylığı, yenilenebilir ve çevre dostu olma gibi özellikleriyle güneş enerjisi konusunda avantajlı bir konumdadır. Ülkemiz, güneş enerjisi açısından şanslı bir coğrafyada bulunmaktadır. Bu bağlamda, daha temiz bir çevre ve gelecek nesiller için güneş gibi temiz bir enerji kaynağından daha fazla yararlanma potansiyeline sahibiz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.