Coca-Cola’dan “Create Real Magic” İsimli Yapay Zekâ Platformu

“Create Real Magic” projesi kapsamında Open AI ile iş birliği yapan Coca-Cola, kendi yapay zekâ platformunu oluşturarak kullanıcıların dijital sanat eserleri üretmesine olanak sağlıyor.

Dijital içerik üreticilerine hitap eden bu projeyle Coca-Cola, ChatGPT ve DALL-E’i kullanarak türünün ilk örneği olan bir platforma imza atıyor. Marka için özel olarak hazırlanan bu platform, dijital içerik üreticilerinin yaratıcılıklarını sonuna kadar ortaya çıkaracak bir alan yaratıyor. Coca-Cola, “Create Real Magic” platformu için danışmanlık şirketi Bain & Company’den destek alıyor.

Marka, ABD ve Avustralya başta olmak üzere 17 ülkeden dijital içerik üreticilere seslenerek platform üzerinden kendi yapay zekâ destekli eserlerini oluşturmalarını istedi. Platforma giren kullanıcılar, kendilerini yansıtan tasarımlarıyla eşsiz bir eser ortaya çıkarmış olacaklar. Ayrıca platformda kullanmaları için Coca-Cola’nın ikonik şişe tasarımları, Coca-Cola’nın reklam arşivlerindeki görseller ve Spencerian logo fontu da yer alacak. Ayrıca Coca-Cola, 17 ülkedeki içerik üreticileri için yarışma düzenleyerek eğitim fırsatları sunacak. Ne yazık ki 17 ülke içinde Türkiye yer almıyor.

Coca-Cola yayımlandığı bir videoyla Create Real Magic isimli yapay zeka platformunu tanıtıyor.

Yarışmada yer alan kullanıcılar, tescil ettikleri eserlerini New York (Time Square) ve Londra’da (Piccadilly Circu) bulunan sembolik yerlerdeki reklam panolarındaki alanlarında yayınlayabilecek. Projeye dahil olan otuz yaratıcı, Coca-Cola’nın global tasarım ve kreatif ekiplerinin ev sahipliği yaptığı Real Magic Creative Academy’deki üç günlük atölye çalışmasına katılabilecek.

Yarışma 31 Mart’a kadar sürecek, Emma Sofija, Chris Branch ve Paul Parsons ve Ean Hwa Huang gibi sanatçılar da projedeki yerlerini alacak.

Marka, proje kapsamında alanında isim yapmış sanatçılarla iş birliği yapıyor.