ChatGPT, Yanıtları Artık Sesli Olarak Okuyor

OpenAI, ChatGPT’nin artık yanıtlarını kullanıcılara sesli olarak sunacağını açıkladı.

OpenAI  yapay zekâ sohbet robotunun cevaplarını kullanıcıya sesli olarak almasını sağlayan yeni bir özelliği duyurdu. Bu özellik, erişilebilirlik ihtiyaçları olan kullanıcıların yanı sıra çoklu görev yapan veya hareket halinde olan kullanıcılara da yardımcı olabilecek.

OpenAI’nin son duyurusu, şirkete yönelik incelemelerin arttığı bir dönemde geldi. Kurucu ortak ve eski yönetim kurulu üyesi Elon Musk, firmanın yanı sıra iki yöneticisi, CEO Sam Altman ve başkan Greg Brockman‘a dava açtı. Musk’ın avukatları dava dilekçesinde OpenAI’nin kar amacı gütmeyen bir açık kaynak şirketi olma misyonuna ihanet ettiğini iddia etti.

Kullanıcılar uygulamada ChatGPT’nin yanıtına dokunup basılı tuttuğunda “Sesli Oku” seçeneğini görebilirler. Web’de bu seçenek yanıtın altında görünüyor.

Musk’ın avukatları, OpenAI’nin “dünyanın en büyük teknoloji şirketinin kapalı kaynaklı fiili bir yan kuruluşuna dönüştüğünü” ve “insanlığın yararından ziyade Microsoft’un kârını maksimize etmek için bir AGI geliştirdiğini” iddia etti. OpenAI ve Microsoft’un 10 milyar dolarlık bir ortaklığı var.

OpenAI davayla ilgili yanıt vermedi, ancak Altman konuyla ilgili olabilecek bazı şifreli mesajlar tweetledi. Pazar günü attığı bir tweet’te “Kasırga gittikçe daha hızlı dönüyor ama gözü tamamen sakin duruyor” ifadelerini kullandı.